"יש להגן על הקשישים מפני עברייני הונאה", כך כתבה שופטת בית משפט השלום, רונה פרסון, לפני מספר ימים כאשר גזרה 11 חודשי מאסר, על תושב הצפון, בן 38, שהורשע בהתפרצות לבית קשישה בת 91 לאחר שהתחזה יחד עם שותף לפקחי עירייה. השופטת חייבה את הנאשם גם בפיצוי לקשישה בסך 3,000 שקלים.
על פי כתב האישום, לפני כשנתיים בשעות הערב, הגיע הנאשם עם אדם נוסף, לבית המתלוננת בת ה-91. השותף הציג את עצמם כפקחי עירייה וכך הצליחו להיכנס לבית. בעוד השותף הסיח את דעת הקשישה בשאלות שונות וסקר את הבית באמתלות הקשורות כביכול לתפקידם כפקחי עירייה, נכנס הנאשם למטבח ושתה כוס מים. מיד לאחר שיצאו, בעוד שותפו ממתין בחוץ, חזר הנאשם למפלס התחתון של הבית תוך שבירת דלת הכניסה. שוטרים שהגיעו למקום תפסו אותו בתוך הבית, בעוד שותפו נמצא מסתתר בגינה סמוכה בין שיחים.
התביעה, בטיעונים שהוגשו בכתב, דרשה להטיל על הנאשם 18 חודשי מאסר בפועל. התביעה הדגישה כי "עבירות כנגד רכוש הזולת בכלל, ועבירת התפרצות לבתי מגורים בפרט, הגיעו כדי מגיפה של ממש", וציינה כי המעשים גרמו לתחושות של פחד וקושי אצל המתלוננת הקשישה.
"מנגד סנגורו של הנאשם טען כי מדובר בנסיבות קלות יחסית, כאשר חלקו של השותף היה דומיננטי יותר. הוא הציג בפני בית המשפט את נסיבותיו האישיות של מרשו – מוכר כנכה בשיעור 70% על ידי המוסד לביטוח לאומי בעקבות תאונת עבודה, מתקיים מקצבת ביטוח לאומי ועבודות מזדמנות. הסנגור ציין כי אף שלנאשם רקע של התמכרות לסמים, כיום הוא משתמש רק בקנאביס רפואי ברישיון.
בגזר דינה, הביאה השופטת פרסון מפסיקות קודמות של בית המשפט העליון, לפיהן "שוד או גניבה מקשיש ומחסר ישע, נתפס כמעשה שיש בו כיעור מוסרי גדול יותר מעבירה 'רגילה' של שוד או גניבה, בהיותו הפרה של הציווי 'והדרת פני זקן' הנתפס כמעין חוק טבע בכל חברה אנושית".
בקובעה את העונש, התחשבה השופטת בעובדה שהנאשם היה במעצר בית בתנאים מגבילים שונים עד פברואר השנה. היא התחשבה גם בהודאתו ובנסיבותיו האישיות, אך נתנה משקל לעברו הפלילי המכביד הכולל שבע הרשעות קודמות בעבירות סמים, רכוש ואלימות.