פרסום ראשון: היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, אישרה לרשויות החקירה לנקוט בפעולות חקירה גם בהקשר לראש הממשלה, בנימין נתניהו. האישור ניתן במסגרת חקירת הפרשות הביטחוניות בלשכת ראש הממשלה.
הדרישה לאישור היועמ"שית לחקור חשדות נגד ראש ממשלה מקורה בסעיף 17 לחוק יסוד הממשלה, בו נקבע כי לא תיפתח חקירה פלילית נגד ראש הממשלה אלא בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה. על פי הדין, במידה והחקירה מתפתחת בצורה הקושרת את ראש הממשלה לפרשות הביטחונית, על החוקרים לעצור את החקירה עד לקבלת אישור להמשכה על ידי היועצת המשפטית לממשלה. לאחר החלטת היועמ"שית לתת את האישור, החוקרים רשאים לנקוט בפעולות חקירה נגד ראש הממשלה בעצמו. מטעם היועצת המשפטית לממשלה, המשטרה והשב"כ סרבו להתייחס באופן רשמי לפרסום.
כזכור, כעת מתנהלות חקירות של שתי פרשות ביטחוניות הקשורות ללשכת ראש הממשלה. הראשונה היא פרשה של חשד להדלפת מסמכים מסווגים והשנייה היא פרשה של חשד לניסיון לבצע שינויים בפרוטוקולים מתחילת המלחמה.
ביום ראשון, בית משפט השלום בראשון לציון אישר לפרסם את הפרפראזה הבאה בנוגע לפרשת המסמכים המסווגים: "החקירה החלה, לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש, נלקח מתוך מערכות צה"ל, והוצא שלא כדין, והתקיים החשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה, וסיכון מקורות מידע.
בשל כך, עלולה היתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים. כחלק ממטרות המלחמה. בעקבות האמור נפתחה חקירה סמויה משולבת של שב"כ, צה"ל והמשטרה, במהלכה התחזקו באופן משמעותי החשדות האמורים. בהתאם נפתחה חקירה גלויה, במהלכה נחקרו עד כה ארבעה עצורים המעורבים בפעילות, חלקם גורמי מערכת הביטחון ואזרח ששמו אליעזר פלדשטיין. החקירה מצויה בעיצומה ומתנהלת על פי דין ובפיקוח בית המשפט. כל פרסום נוסף ביחס לחקירה עלול להוביל לפגיעה בחקירה, במטרותיה ובביטחון המדינה".
בנוסף, כאמור, בית המשפט התיר לפרסום גם את קיומה של פרשת שינוי הפרוטוקולים במסגרתה נחקר חשד לפיו נעשה ניסיון לבצע שינויים בפרוטוקולים בתחילת המלחמה, ובחשד לניסיונות שבוצעו בלשכת ראש הממשלה לבצע שינויים בפרוטוקולים מדיוני הקבינט הביטחוני. כמו כן נחקר חשד כי נעשו ניסיונות לשנות תמלולי תוכנן של שיחות טלפון שהתנהלו בין מקבלי ההחלטות וביניהם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "מדובר במסע ציד חסר-תקדים נגד לשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה. אחרי שנה של שיטפון ההדלפות הפליליות מדיוני הקבינט ומדיוני השבויים-והנעדרים - שסיפקו מודיעין רב-ערך לאויבינו - שתי החקירות היחידות שנפתחו כוונו נגד לשכת ראש הממשלה ולא נגד המדליפים הסיטונאיים שאף אחד מהם לא נחקר, ושגרמו נזק אדיר לחטופים ולביטחון ישראל. כמו בניסיונות האחרים לנפח האשמות נגד ראש הממשלה וסביבתו, גם בעניין זה ההר לא יוליד אפילו עכברון - אבל בהחלט יוביל לשאלות קשות על אכיפה בררנית חסרת-תקדים ובסיס".