"הנאשם ניסה לצוד אנשים מהקבוצה האידיאולוגית הנוגדת את דעותיו", כך כתב שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב שמואל מלמד, שגזר את דינו של  יוהנס טקלמריאם, אזרח אריתראי השוהה בישראל כפליט, אשר שדד שלושה אנשים בשעה אחת רק כדי לבדוק את זהותם הפוליטית במסגרת הסכסוך המתמשך בין תומכי המשטר באריתריאה למתנגדיו.

על פי כתב האישום, בחודש יוני השנה, בשעת צהריים תוך שעה, ביצע טקלמריאם שלושה מעשי שוד נפרדים בשכונת התקווה. באירוע הראשון, חטף טלפון נייד מידי אדם, איפר עליו סיגריה ואיים: "היום אתה מת, אני אדקור אותך". הנאשם שלף סכין מתחתוניו, תפס את הקורבן מחולצתו וגרר אותו לאורך הרחוב עד שהצליח להימלט לחנות אופניים סמוכה. זמן קצר לאחר מכן, בתחנת אוטובוס ברחוב ההגנה, עצר הנאשם אדם נוסף כשבידו סכין, דרש את הטלפון הנייד שלו ובדק את יישומון הוואטסאפ שלו. באירוע השלישי, ניסה לשדוד רוכב אופניים תוך איום בסכין, אך נעצר על ידי שוטר במקום. בעת מעצרו נתפסו על גופו סכין בעל להב של 10 ס"מ וגז פלפל.

בדיון בבית המשפט דרשה התביעה עונש של 60-40 חודשי מאסר. "מדובר באירוע אחד כלפי שלושה מתלוננים שונים, שהתרחש באותו היום, בפער של דקות, כאשר הפגיעה של הנאשם במתלוננים הינה פגיעה בביטחון האישי ובזכות הקניין שלהם", טענה התביעה. מנגד, סנגורו של הנאשם טען, כי מדובר במעשים ברף הנמוך של העבירות: "השימוש בסכין היה לצרכי הגנה בלבד ולא נעשה בו שימוש בפועל, בשום שלב". הסנגור הדגיש כי מטרת הנאשם הייתה אך ורק "לבדוק לאיזה קבוצה פוליטית הם משתייכים" ולא נטילת רכוש.

השופט שמואל מלמד התייחס בחומרה למניע האידיאולוגי: "בית משפט זה חשוף מזו תקופה למאבק שמתקיים בין שתי קבוצות בעיר תל אביב, של אזרחים אריתראיים. המאבק בין הקבוצות יצר מתיחות המתורגמת לאלימות ולעתים אף קשה שהסתיימה בתוצאות איומות". השופט דחה את טענת ההגנה כי הנאשם פעל בתגובה לאלימות נגד קבוצתו: "הפתרון לפגיעה בקבוצה אליה משתייך הנאשם אינה הצטרפות לביצוע עבירות אלימות, אלא נקיטת אמצעים מרסנים והימנעות מביצוע עבירות". בהתייחס לשימוש בסכין, קבע השופט: "לא מדובר בהחזקת סכין שלא כדין, אלא הסכין שימש לצורך ביצוע עבירת השוד והסחיטה שביצע הנאשם עת הטיל מורתו על קורבנות העבירה".

בגזר הדין התחשב השופט מלמד בנסיבותיו האישיות של הנאשם - פליט שנמלט מאריתריאה ב-2012, עבד במסעדה ותמך כלכלית במשפחתו שנותרה באריתריאה. כמו כן, הובאו בחשבון הודאתו, היעדר עבר פלילי והקושי המיוחד בריצוי מאסר ללא תמיכה משפחתית.

לבסוף, פרט לעונש מאסר של 30 חודשים גזר השופט מלמד על הנאשם שהורשע בעבירות של שוד בנסיבות מחמירות, סחיטה באיומים וניסיון סחיטה בכוח - קנס של 1,000 שקלים ופיצוי בסך 1,500 שקלים לכל אחד משלושת המתלוננים.