הפרקליטות הגישה היום (ראשון) הצהרת תובע כנגד אליעזר פלדשטיין, על חלקו בפרשת המסמך הסודי שנגנב ממערכות המידע של צה"ל והודלף על פי החשד לתקשורת הזרה, תוך שפורסם בעיתון "בילד" הגרמני. בכך, על פי הצהרת התובע והחקירה בנושא, סיכן פלדשטיין באופן חמור את ביטחון המדינה.
בהחלטה שקיבל נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, להתיר את פרסום פרטי החקירה ואיסור פרסום שמות המעורבים האחרים בפרשה, נכתב כי מי שהוציא את המסמך הסודי על דעת עצמו היה נגד במילואים, שמעצרו הוארך גם כן עד היום.
מהפרטים שהותרו לפרסום ניתן לציין כי ביום ה־6 בספטמבר פורסמה כתבה בכלי תקשורת זרים, אודות עמדות חמאס למשא ומתן לשחרור החטופים. כתבה זו כללה שימוש בחומרים ובמסמכים מסווגים שנלקחו שלא כדין מתוך מערכות המודיעין של צה"ל.
עוד עולה כי לאחר שהכתבה נבחנה על ידי צה"ל "התקבלה תובנה, כי מדובר בדלף של מסמך 'סודי ביותר' ורגיש, אשר חשיפתו עלולה לפגוע הן בהשגת אחת ממטרות המלחמה (שחרור החטופים) והן בפעילות האופרטיבית של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה נגד תנועת חמאס".
בעקבות החשדות שעלו נפתחה חקירה ראשונית במערכת בטחון המידע בצה"ל (מחב"ם) בנסיון להתחקות אחר מקור הדלף. בתום מספר בדיקות הוחלט כי יש לפתוח בחקירה, שהועברה לטיפול שב"כ במטרה לאתר את הגורמים העומדים מאחורי הוצאת המסמך הסודי ביותר והדלפתו.
החקירה המשותפת של השב"כ ויחידת להב 433 במשטרה התנהלה באופן סמוי, כל זאת בניסיון לאתר את הגורם המדליף מתוך צה"ל בלבד, זאת מתוך רשימת הגורמים שנחשפו למסמך המסווג האמור. "לאחר איתור גורם הדלף בצה"ל, נאסף מודיעין נוסף אשר גיבש חשד לגבי גורמים נוספים שנטלו חלק בציר הדלף, ובהתאם לכך החל השלב הגלוי בחקירה", כותב נשיא בית המשפט מזרחי.
"במהלך החקירה הגלויה, נעצרו (בשלבים ובהתאם להתפתחויות) נגד במילואים, שני קצינים במילואים ונגד בקבע, וכן אליעזר פלדשטיין – אזרח, יועץ תקשורת המועסק במערך ההסברה הלאומי שתחת משרד ראש הממשלה בנימין נתניהו. כמו כן, נחקרו שלא במעצר מעורבים נוספים".
השופט מזרחי מתאר ומשרטט את מסלול הדלפת המסמך: "במסגרת החקירה נחשף ציר הדלף החמור, שראשיתו בנגד המילואים, אשר החליט על דעתו האישית להוציא מסמך סודי ביותר ורגיש מרשות צה"ל שלא כדין במטרה להעבירו לדרג המדיני. כך בחודש יוני 2024, העביר נגד המילואים עותק של המסמך המסווג לאליעזר פלדשטיין, דרך הרשתות החברתיות".
"בנוסף", כתב, "וכפי שיפורט בהמשך, בחודש ספטמבר 2024 ולאחר פרסום הידיעה בתקשורת, העביר הנגד לרשותו של אליעזר גם עותק פיזי של המסמך המקורי, וזאת בנוסף לשני מסמכים נוספים בסיווג 'סודי ביותר', שהועברו גם כן באופן פיזי לאליעזר. המידע הוצא בפועל מרשות צה"ל לגורם שאינו מוסמך ושאינו רשאי להחזיק בו".
באשר להחלטה להתיר לפרסום המשיך הנשיא מזרחי: "כפי שעלה בחקירה, בראשית ספטמבר 2024, החליט אליעזר פלדשטיין להפיץ את המסמך האמור לגורמי תקשורת בישראל לצורך פרסום תוכנו, וזאת במטרה להשפיע על דעת הקהל בישראל, בנושא המשא ומתן המתנהל בעניין החטופים ובפרט בסוגיית תרומתן של ההפגנות לחיזוק החמאס".
עוד נכתב כי "האמור בוצע בסמוך לתאריך 31.8.2024, אירוע רצח ששת החטופים ברצועת עזה, ולאחר הפגנות רבות נגד הממשלה בנושא, וכחלק מרצון לשנות את השיח הציבורי ולהפנות אצבע מאשימה כלפי יחיא סינוואר. לשם כך פנה אליעזר למספר גורמי תקשורת בישראל, אולם לאחר פנייה של עיתונאי לצנזורה בנושא, אסרה הצנזורה על פרסומה נוכח תוכנה ומקור המידע הרגיש".
"בשלב זה החליט אליעזר פלדשטיין לעקוף את הצנזורה ולפרסם את המסמך בתקשורת הזרה. לשם כך, נעזר בגורם נוסף, לטובת פרסום הידיעה בכלי תקשורת זר. במקביל עדכן אליעזר פלדשטיין מספר גורמי תקשורת בישראל אודות הכתבה הצפויה להתפרסם בחו"ל וביקש מהם לבצע 'פולו אפ', מיד לאחר פרסומו".
בית המשפט התיר לפרסם כי "לאחר פרסום הכתבה, התעוררו בקרב גורמי תקשורת בישראל שאלות לגבי אותנטיות המסמך עליו התבססה הכתבה בחו"ל. אז, ועל מנת להוכיח כי מדובר במסמך אותנטי, פנה אליעזר פלדשטיין לנגד המילואים פעם נוספת וביקש ממנו לקבל לידיו את המסמך המקורי. נגד המילואים נפגש, כאמור, עם אליעזר פלדשטיין ומסר לו עותק פיזי של המסמך המקורי כן שני מסמכים נוספים בסיווג 'סודי ביותר'".
על פי הדברים הנ"ל, בפרקליטות חושדים כי "מדובר בדלף חמור מסווג ורגיש ביותר, אשר פרסומו מהווה פוטנציאל לנזק בטחוני חמור, למערכת הבטחון ולמדינת ישראל. בסיכום פרשה זו, עד כאן, חקירה שנוהלה בשיתוף פעולה בין צה"ל, שב"כ ומשטרת ישראל, סוכל למעשה ציר הדלף ונמנעה הרחבת הפגיעה בבטחון המדינה".