צעירה בת 21 הורשעה בשוד מזויין לאחר ששימשה מעין נערת פיתוי לאדם שהיה מעוניין לקנות מטבעות ביטקוין, ונידונה בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי לתשעה חודשי עבודות שירות. השופטת ציינה כי "הנאשמים תכננו לפתותו ולהפילו בפח".
על פי כתב האישום, התוכנית התגבשה כשבן זוגה של הצעירה פנה למתלונן דרך וואטסאפ והציג עצמו כ"אדווה". השופטת הדגישה את תפקידו המרכזי של בן הזוג: "חשיבות רבה הייתה לנוכחות הנאשמת בפגישה, שהייתה יכולה להיראות בעיני המתלונן כאותה מוכרת ביטקוין שעמה שוחח וכך לא לעורר את חשדו".
כאשר הגיע המתלונן למקום המפגש, כשברשותו 77,550 שקלים בהם התכוון לקנות את המטבע הוירטואלי, במקום לפגוש את "אדווה", פגש את חבריה של הנאשמת, שתקפו אותו בגז פלפל ורדפו אחריו עד שנאלץ להשליך את תיק הכסף. בתצהיר נפגע העבירה, ציין המתלונן כי "במהלך האירוע חשש מפני פגיעה פיזית, וסבר שגז הפלפל הוא סכין". הוא תיאר את השוד כ"אירוע טראומטי שהותיר בו צלקות נפשיות קשות הפוגעות בתפקודו בעבודה ובבית", ופירט על "בעיות שינה, פחד לצאת בלילות, הימנעות מפעילויות עם הילדים והסתגרות בבית".
השופטת מרב גרינברג קבעה כי "מדובר בשוד מתוכנן ומתוחכם; ניתן היה להפסיק את האירוע בכל רגע אך הנאשמים בחרו להמשיך, ואלמלא החלטת המתלונן להשליך את תיקו עלול היה האירוע להסלים ולהביא לפגיעה משמעותית יותר בו".
השופטת התייחסה לנסיבות האישיות של הנאשמת, שהייתה חיילת בעת האירוע: "הנאשמת גדלה במסגרת משפחתית שבה הוריה לא היו פנויים לצרכיה הרגשיים והתקשו בהצבת גבולות; התקשתה למצוא תחושת שייכות במסגרת המשפחתית והלימודית וליצור קשרים חברתיים, התמודדה עם בדידות ודימוי עצמי נמוך". שירות המבחן דיווח כי הנאשמת: "לקחה אחריות, התייחסה באופן ביקורתי להתנהלותה ולבחירותיה הבעייתיות – כיום היא מביעה תובנה משמעותית באשר לקלות הדעת שבה פעלה, לפגיעה ולנזק שנגרמו".
בסיכומו של דבר, פרט לעבודות השירות, נגזר עליה מאסר על תנאי ופיצוי של 10,000 שקלים למתלונן. השופטת ציינה כי אף ש"הנאשמת נטלה חלק אקטיבי בשוד", נסיבותיה האישיות והליך השיקום שעברה הצדיקו הקלה בעונשה.
שותפה העיקרי נדון ל־42 חודשי מאסר בפועל ו־15 חודשים נוספים בגין תיקים אחרים. השותף השלישי נידון ל־9 חודשי עבודות שירות בשל לקות קוגניטיבית. התיק של הנאשם הרביעי טרם הסתיים.