בבג"ץ התקיים דיון חמישי במסגרת העתירה שעניינה הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה. הדיון התקיים בצל צווי המעצר שהוצאו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר  יואב גלנט, בין היתר בגין הרעבה של האוכלוסייה האזרחית בעזה. בפתח הדיון, אמר מ"מ נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית: "ההליך כולו מתנהל תחת ההבנה שהמדינה מכירה בחשיבות של הגעת הסיוע ההומניטרי לאזרחים בלתי מעורבים ברצועה. בדיון האחרון בחודש יולי אמר עו"ד ברמן המייצג את המדינה כי ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל נתנו הנחיות ברורות שעוסקות בסוגיה זו מתוך הבנה שהמלחמה היא בארגוני הטרור ולא באוכלוסייה האזרחית".

עו"ד ברמן ממחלקת הבג"צים בפרקליטות אמר: "כפועל יוצא של המלחמה, האוכלוסייה האזרחית בעזה חובה סבל המועצם בשל פעילותם המכוונת של ארגוני הטרור מתוך ריכוזי אוכלוסיה, שימוש באזרחים כמגן אנושי ועשיית שימוש במבנים אזרחיים לפעולות טרור. מדינת ישראל משקיעה מאמץ רב לצמצום הפגיעה באוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה כתוצאה מהלחימה".

ברמן הוסיף: "פריסת כוחות צה"ל, היא בצירים אסטרטגיים מחוץ לריכוזי האוכלוסייה והיקף הסד"כ ואופי הפעילות של צה"ל לא מבססים שליטה אפקטיבית ברצועה. באזור ג'באליה וסביבתה, צפון צפון הרצועה, מתנהלת לחימה עצימה וגם שם לא מתקיימים בעת הנוכחית מבחני השליטה האפקטיבית. לפי הערכתנו, יש אלפים בודדים של אוכלוסייה אזרחית בשטח שבו מתנהלת הלחימה - כאשר מרבית האוכלוסייה נעה דרומה".

עוד אמר ברמן: "אמנם צה"ל פגע פגיעה משמעותית בארגון הטרור חמאס וארגוני הטרור הנוספים ברצועה, לצד זאת בכל מקום שצה"ל פועל הוא נתקל בהתנגדות חמושה. היכולות של ארגון חמאס להפעיל סמכויות שלטוניות נפגעו, אבל לא נשללו לחלוטין". ברמן עדכן כי לאחר שהמדינה בדקה אפשרות להכניס את הסקטור הפרטי לעניין הסיוע ההומניטרי, התקבלו "אינדיקציות שהדבר מוביל להתעצמות כלכלית וצבאית של חמאס, האפיק הזה הושהה וריכוז המאמץ הוא בהגברת הכנסת הסיוע על ידי הארגונים הבינלאומיים. הדרג המדיני הורה להגביר את היקפי הסיוע".