שלושה שבועות אחרי שפרסם מעריב אודות גל אירועי הפשיעה החמורה הבלתי פוסק, שפוקד את העיר פתח תקווה בתשעה החודשים האחרונים, גל שגדע את תחושת הביטחון בקרב הציבור וגבה מחיר של שני קורבנות בנפש יוסף סרוסי ואופק נווה, שני צעירים משתי כנופיות יריבות, מספר פצועים מפיצוצי מטענים ואירועי ירי וכן נזקים כבדים לרכוש, סיכמו המעורבים על סולחה ביניהם לפחות עד להודעה חדשה. 

נציין, כי פתח תקווה, העיר הרביעית בגודלה בישראל, שקצב ההתפתחות שלה הוא עצום בשנים האחרונות תוך שהיא מהווה יעד מרכזי של תושבים לקבוע בה את מקומם, הפכה בשנה האחרונה לעיר פשיעה דומיננטית ואלימה שגרמה לתושביה לאבד את הביטחון ולחוש פגיעה קשה באיכות החיים שלהם. 

העירייה והעומד בראשה רמי גרינברג, הקימו יחידות נוספות כמו היחידה הטקטית ויחידת הביטחון מעבר לסיורים והרחבת מערך האופנועים. המשטרה פעלה במסגרת היכולת שלה אלא שההשתוללות היתה בשיאה והובילה ל-11 אירועים אלימים בתוך תשעה חודשים בין שתי הכנופיות המשמעותיות וגם לעוד מספר אירועים חמורים נלווים שקשורים במעטפת השנייה והשלישית לאותם גורמים פליליים המשתייכים לאותן הכנופיות. משמע שכמעט כל אירוע פלילי שהתחולל בגזרת פתח תקווה או שהיו מעורבים בו תושבי העיר , נקשר בצורה כזו או אחרת לאותן דמויות.

משטרת פתח תקווה (צילום: אלון חכמון)
משטרת פתח תקווה (צילום: אלון חכמון)

משהבינו המעורבים כי המחיר שהם משלמים כבד ושמדובר באובדן של כסף גדול מעבר לפגיעות בנפש והמתיחות הרבה שנתגלעה ביניהם, וכן נוכח העובדה שבלשי היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז המרכז לצד בלשי היחידה למאבק בפשיעה (יל"פ) של משטרת פתח תקווה יושבים להם על "הזנב" , התיישבו הדמויות המרכזיות בסכסוך סביב השולחן, והגיעו להסכם "הפסקת אש" או כמו שמכנים את זה "סולחה" רבתי שאיש אינו יודע את פרטיה. 

"הם החליטו להוריד את הלהבות , לצנן האווירה שגעשה בעיר בחודשים האחרונים ובסופו של יום בתכל'ס הגיעו למסקנה שהקרבות ביניהם בינתיים עלו לא מעט כסף לשני הצדדים וגרמו לכך שעוד עבריינים מחוץ לעיר ייכנסו לפה כדי לתפוס שליטה מה שעלול להפחית משמעותית מכוחם. עדיף להם היה לחלוק ביניהם את אזורי השליטה ו'העבודה' שלהם ולא לנהל מלחמות כוח ביניהם. גם העובדה ששני הצדדים חיו בפחד ותחת איומים מפגיעה כאשר כל שבוע נתפס מטען או בוצע אירוע פלילי כבר גרם להם לאי שקט , כל זאת כשהמשטרה כבר מסתובבת להם בין הרגליים וקרובה למעצרים. הם החליטו לרדת למחתרת כביכול, לא להיעלם מהשטח אלא לסיים את הבלאגן ביניהם. והרי נכנסו לפה 'שחקנים' משמעותיים יותר מחוץ לעיר שתמכו במהלך הזה.  כמה זמן זה יחזיק , אף אחד לא באמת יודע כי היה ביניהם הרבה דם רע וים של כסף שהתפוצץ במטענים והרבה עוצמה ושליטה. הם תפסו את פתח תקווה עם במה כמעט נקייה כששני יעדים של להב 433 כמעט ולא פעילים פה בגזרה אבל מעורבים במעשי פשיעה כך שהיה להם כאן להשתולל  במיוחד אחרי שדודי שימול הלך לעולמו" אומר למעריב גורם המעורה בעולם הפשיעה במרכז. 

"כל צד פנה לקבל סיוע של 'גורמי חוץ' משמעותיים ופתאום הם הבינו שיש להם מה להפסיק. שחלק מגורמי החוץ בסוף יאכלו אותם ובכל מקרה הם יצטרכו להוציא עוד המון כסף מעבר למה ששפכו ובסופו של יום זה לא ישתלם להם מה גם שהם לא יכולים להרים ראש ולהסתובב ברחובות מהחשש שהם על הכוונת ועלולים להיפגע . אין מי שרוצה למות באמת יש מי שאין לו את מעצורי הפחד מהמוות אבל בסוף הוא לוקח בחשבון שזה יכול לקרות ומסתבר שגם עושה חשבון".

גורם בכיר במשטרה סבור שסולחה בין עבריינים שנמצאים בתוך גל פשיעה אלים, דינה כמו הודנא במגזר הערבי בין ארגוני הפשיעה. "היא מחזיקה אולי מים וגם זה בקושי. בסולחה יש אינטרסים וכשאחד הצדדים מרגיש שהאינטרס שלו נפגע הכל מתפוצץ כמו הר געש . אם הם לא יצרו קואליציה אלא יצרו מסלול אחר, לא בטוח שזה יכול להחזיק מעמד לאורך זמן, אבל ימים יגידו. בינתיים התושבים והעיר ירוויחו את השקט והביטחון לפחות בשלב הזה".