בית המשפט העליון הציע למדינה לבחון מחדש את סמכות שר הביטחון להחליט על קבורה צבאית מלאה בבית עלמין אזרחי לרס"ן (מיל') אסף דגן ז"ל. "בית המשפט מטיל על המדינה לעשות אחד משני דברים: או להסביר למה לשר הביטחון אין סמכות - או להודיע ששר הביטחון מאשר קבורה צבאית מלאה", אמר עו"ד יובל יועז, המייצג את המשפחה. "אני מקווה ומאמין שהמדינה תעשה את הדבר השני".
מאבק משפטי מתנהל בבית המשפט העליון סביב בקשת משפחת דגן לקבורה צבאית לבנם, שהלך לעולמו בערב שמחת תורה. בעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד שר הביטחון, מבקשת המשפחה להורות על קבורה צבאית לבנה, בעוד המדינה טוענת כי אין ראיות המצדיקות זאת. בדיון אמש העלה השופט שטיין שאלות נוקבות לגבי פרשנות החוק והסמכות לאשר קבורה צבאית במקרים חריגים. המשפחה נאלצה לערוך חקירה עצמאית בהיעדר שיתוף פעולה מרשויות הצבא.
"אסף דגן ז"ל היה בדרכו ליום משמרת במילואים בבור של חיל האוויר בקריה", אמר עו"ד יועז. "יש לנו שורה של אינדיקציות וראיות שמוליכות למסקנה הזו. אין מסקנה אחרת". בעוד צה"ל טוען שמדובר ברשימה סגורה של מקרים המזכים בקבורה צבאית, המשפחה טוענת כי קיימת סמכות רחבה יותר בידי שר הביטחון. עו"ד שויקה טען כי "לא נכון לשים את שר הביטחון נתון ללחצים ציבוריים", ואילו עו"ד יועז השיב כי "זה התפקיד שלו, הוא יודע להתמודד עם לחצים ציבוריים ויש לו שיקול דעת".
בשבוע שעבר נפגשה המשפחה עם שר הביטחון ישראל כץ, שהנחה את גורמי הצבא למצוא פתרון. עם זאת, בפגישה עם ראש אכ"א הנכנס, דדו בר כליפא, התברר כי הצבא ממשיך להציע את אותה הצעה שנדחתה - קבורה אזרחית עם סממנים צבאיים. "אנחנו כמשפחה של נווט קרב וקצין מוערך שנתן 20 שנה מחייו למען הצבא והמדינה, פשוטו כמשמעו - את חייו", אמרה ענבל דגן בפתח הדיון. "אנחנו היום בבית המשפט העליון, המבצר האחרון להשגת צדק עבור אחי".