פיצוץ המטען אתמול ברכב ובו אם ובתה שנסעו על כביש 200 בכניסה לשכונה החדשה ברמלה, הוביל לקורבנות ה-210 ו ה-211 של המגזר הערבי מאז תחילת שנת 2024.
הנתון הקשה אפילו מתגמד נוכח הנתון המסוכן לפיו מאז פברואר השנה נרצחו 11 קורבנות ברמלה, מרביתם לפחות במסגרת אותו סכסוך בין שתי משפחות פשע גדולות בעיר שבשפלה. כמו כן נמנו שני קורבנות נוספים - סיהאם מוסראתי ואחייניתה מאי עיסא, שנרצחו ב-22.10.2024 מירי בבית המשפחה בכפר קאסם.
במשטרה בטוחים שגם החיסול הזה מקורו בנקמה על רקע השלכת רימון הרסס ב-12.9.2024 לעבר רכב וחנות בגדים ברחוב הרצל ברמלה באירוע שבו נרצחו שתי נשים - לין מוגרבי בת ה-24 הנשואה למשפחת ג'רושי, דועאא אבו חלייה בת ה-51, עובדת בחנות בגדים, ושני ילדיה סילא בת ה-14 ומוחמד בן ה-10 שהיו איתה בחנות.
"רמלה הפכה לזירת חיסולים. כמעט בכל נקודה בעיר מבוצע ירי, מושלך רימון רסס או מתפוצץ מטען חבלה. שום מקום כבר לא בטוח, אפילו לא בבית שלנו כי מי יודע מה יוליד הסכסוך בין משפחות הפשע ואיפה יתפוצץ הרכב הבא. בינתיים המשטרה יודעת למתג אירועים תחת סיסמה של 'פיגוע פלילי' ובמקום לטפל באירוע כפיגוע עם הכנסת השב"כ וכוחות עצומים מבלי שיצאו מהעיר, היא מפעילה לחץ כמה שבועות ואפילו חודשים ומיד כשהיא משחררת, אנחנו התושבים נחשפים לחיסול נוסף שזה כבר בלתי אפשרי. רשימת החיסולים היא כמו רשימת מכולת ומישהו חייב לתת על כך את הדעת. התחושה שלנו היא שאין משטרה ברמלה ויגידו מה שרוצים. אפס משילות והרי כולם בסופו של יום נבחנים במבחן התוצאה. יש פה מבצעים שאנחנו שומעים עליהם ותפיסות נשק ואמצעי לחימה (אמל"ח) אבל בסופו של יום את מה שאנחנו מרגישים ומה שזורע פחד ובהלה בקרב התושבים הם החיסולים ובעיקר פיצוצי המטענים האלו", אמרו ל"מעריב" תושבים זועמים.
"פיצוץ המטען ברכב ברחוב יחזקאל לפני כחודשיים וחצי בו חוסל מחמוד אבו גאנם סמוך לקרית חינוך הוביל לטענה שמדובר בפיגוע פלילי פשוטו כמשמעו, ומה קרה מאז?! שבוע לאחר מכן נורתה למוות סמוך לשכונת ג'ואריש תושבת המקום ובאותו לילה נורה למוות בכניסה לביתו תושב רמלה האני אלעפיפי. בשעות הערב חוסלו הארבעה בעקבות השלכת הרימון. עשינו כבר דוקטורט על העיר אבל אנחנו חיים בסיכון גבוה. מפחיד לשלוח את הילדים לבית הספר, מפחיד להסתובב ברחובות כי אתה לא יודע מתי זה יקרה. אין שעה ואין מיקום, כשהעבריינים מחליטים הם מוציאים לפועל עוד אירוע פלילי ומחסלים אנשים. נכון שזה רק ביניהם אבל תמיד קיים החשש שבסוף יפגעו גם חפים מפשע שלא קשורים לאותן משפחות", הוסיפו.
ניסינו למפות את הפשיעה ברמלה אבל עיון בנתונים מעלה תמונה בלתי נתפסת. 11 קורבנות בתשעה אירועים חמורים ביותר בתוך פחות מעשרה חודשים ברחבי העיר (בינואר נבלמה הפשיעה במדינה כולה בשל פעולות המלחמה ונוכחות כוחות הביטחון) ועוד שני קורבנות בכפר קאסם על רקע הסכסוך המדמם ברמלה - זה הרבה יותר ממה שמפקד משטרת רמלה, סנ"צ אביעד כתפי, יכול להסביר.
רמלה חוזרת לימיה הקשים ביותר ומכך חוששים התושבים. שמות הנרצחים מתחלפים, העבריינים הבכירים המנהלים ביניהם מלחמת חורמה ממש, פועלים כאילו אין פחד ואין משטרה וחייבים לעשות לזה סוף. יותר נכון היו חייבים כבר מזמן לעשות לזה סוף ואני כבר שומע את הרינונים שאת אף אחד לא מעניינים קורבנות מהמגזר ואני שולל אמירה שכזאת מכל וכל. הקורבנות הללו, תרצו או לא, נכנסים למדדים של משטרת ישראל ומשנים בצורה דרסטית את מפת הפשיעה במדינה ולרעה. זה מפריע לקצונה הבכירה שבסופו של יום נמדדת בנתונים האלו והקריירה שלהם לא אחת תלויה בסטטיסטיקה בסופו של יום וכאן מדובר בכישלון חרוץ.
מפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי הכריז בספטמבר האחרון מיד עם כניסתו לתפקיד על מבצע "בלימת חירום", שעד כה על פי הנתונים הצליח להוריד במעט את מפת הפשיעה במגזר. אירוע שכזה תוקע לו מקלות בגלגלים ולא בכדי נרמז בשעות האחרונות כי נכנסה לתמונה החל מהבוקר בהנחייתו יחידת הגדעונים 33 מלהב 433 לפעילות ברמלה. זאת, אחרי שהיא צורפה לפעילות במסגרת מבצע "בלימת חירום" לפני כחודשיים והייתה אחראית על מספר פשיטות לארגוני הפשיעה הכבדים במגזר והובילה לתפיסות של נשק ואמל"ח ולביצוע מעצרים.
מפכ"ל המשטרה נכנס לתפקידו ב-25.8.24 אולם לרוע מזלו כבר חלפו למעלה מ-90 יום, כך שלפי ימי החסד שנותנים בדרך כלל נותרו לו עוד כעשרה ימים לכל המאוחר וטוב יעשה אם ייקח את רמלה על הידיים יציף אותה בראש סדר החשיבות כדי להשיב לתושבים הנורמטיביים את השקט ותחושת הביטחון.
הסרטון בכתבה פורסם לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. מערכת האתר מכבדת זכויות יוצרים ומשקיעה מאמצים באיתור בעלי זכויות יוצרים לצורך שימוש בחומרים המופיעים באתר. אם לדעתכם נפגעה זכותכם כבעלי זכויות יוצרים בחומר המופיע באתר זה, הנכם מתבקשים לפנות באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]