גבר באמצע שנות השלושים לחייו, לומד כיום ומצטיין בלימודיו בשאיפה להיות דיין, אולם השאיפות המקצועיות הנעלות, עומדות בניגוד חד למעשיו לפני מספר שנים, כאשר היכה את אשתו לשעבר. כידוע, דיינים הם שופטים בבתי דין רבניים ועיקר סמכותם השיפוטית נוגעת לענייני נישואים, גירושים ויחסים בתוך המשפחה. בימים האחרונים, שופט בית משפט השלום, מוחמד חאג' יחיא, גזר את דינו ל-350 שעות שירות לתועלת הציבור בעקבות הרשעתו בתקיפה הגורמת חבלה ממשית ותקיפה סתם של בת זוג.
על פי גזר הדין הנאשם היה נשוי למעלה מארבע שנים ולו שני ילדים קטינים. במהלך חופשה משפחתית בצפון הארץ התרחשו שני אירועי אלימות: בראשון, בשעת לילה מאוחר בליל שבת, לאחר ויכוח שהתגלע ביניהם על רקע רצונו של הנאשם לצאת לטיול לאחר הארוחה, אל מול רצונה של המתלוננת להישאר עם בני משפחתה, הוא תקף אותה במכת אגרוף בפניה. למחרת, הוא תקף אותה פעם נוספת בבעיטות ובצביטות חזקות, שבעקבותיהן נגרמו לה סימן חבלה כחול בלחי סמוך לפיה וכאבים רבים. סימן החבלה נותר על פניה למשך כשבועיים לאחר התקיפה.
התביעה טענה כי מעשי הנאשם הם חמורים ויש לנקוט בעניינו ענישה מרתיעה. התביעה הדגישה כי התסקיר הראשון שהוגש היה שלילי וביטא רמת מסוכנות גבוהה של הנאשם. לטענת המאשימה, מתחם הענישה נע בין חצי שנת מאסר שיכול ותרוצה בעבודות שירות, ועד שמונה חודשי מאסר בפועל, כאשר היא עתרה למקם את העונש ברף התחתון.
הסניגור, טען כי הנאשם הוא אב משפחה ונשוי בשנית. בנישואיו הנוכחיים, אין דפוסי ההתנהגות שהיו בעבר. ההגנה הדגישה כי העבירות שביצע היו לפני מספר שנים והליכי הגירושין הגיעו לסיומם מזמן וכי כיום אין בין הנאשם לבין המתלוננת נקודת חיכוך כלשהי שמבססת מסוכנות מצדו.
השופט דחה את בקשת ההגנה לביטול ההרשעה. בהחלטתו ציין כי "העובדה לפיה הנאשם לא נטל בשום שלב לפני שהוכרע דינו כל אחריות על מעשיו, ולו באופן חלקי, מציבה משוכה גבוהה לפני העתירה לביטול הרשעה". השופט הוסיף כי בחקירתו במשטרה, טען הנאשם לגבי סימני החבלה על פני המתלוננת "כי היא הרביצה לעצמה או שמא התאפרה".
השופט הדגיש בגזר דינו כי "הפעלת אלימות בכלל, וכלפי בן-משפחה בפרט, היא מעשה אסור, פסול ומכוער, שפוגע בביטחונו האישי והבסיסי של הקורבן, בשלוות נפשו ובשלמות גופו". הוא ציין כי "יש לעקור מן השורש את נגע האלימות שפשה בחברתנו".
פרט לשעות שירות לתועלת הציבור, גזר השופט גם 3 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, פיצוי למתלוננת בסך 4,000 שקלים, צו מבחן למשך חצי שנה והתחייבות כספית של 7,500 שקלים להימנע מביצוע עבירות אלימות במשך שנה. השופט הזהיר כי "ככל שלא ישתף פעולה לקיום הצווים שהוריתי עליהם לעיל או יפר מי מהם, לא מן הנמנע כי רכיבי העונש, כולם או חלקם, ישובו לשולחנו של בית המשפט לבחינה מחודשת, לרבות שקילה של הטלת מאסר בפועל".