עורך הדין הפלילי ששי גז, המתמחה בעבירות צווארון לבן ועוקב באדיקות אחרי התפתחויותיו המשפטיות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, התייחס הבוקר (רביעי) בשיחה עם ינון מגל ובן כספית ב-103FM לעדותו של ראש הממשלה אתמול בבית המשפט, ואמר: "ראש ממשלת ישראל מעיד במשפט. זה אחד הימים העצובים. יום קשה מאוד. היה לי עצוב מול עם ישראל לראות את זה".

לדבריו, "יש תיקים שלא היו צריכים להיות מוגשים. תיק 1000 הוא תיק בעייתי עבור נתניהו, והוא יודע את זה". הוא הסביר מדוע: "תיק 1000 הוא הכי בעייתי. הפרת אמונים כפולה. הוא מואשם בסעיף ששם יש הפרת אמונים ברמה הכי קרובה לשוחד. זה תלוי כמה הוא יפרט את כל המתנות האלה, כמה בית המשפט יאמין לו. כמה מתנות היו? כמה סיגרים היו? הכול שנוי במחלוקת".

בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד ביום פתיחת עדות נתניהו (צילום: רובי קסטרו)
בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד ביום פתיחת עדות נתניהו (צילום: רובי קסטרו)

גז סבור כי הסדר טיעון מתבקש כאן: "אני לא חושב שזו בעיה. אם יצרו פעם מנגנון שנקרא הסדר טיעון – זה התיק הקלאסי. הסדר טיעון נכון וטוב הוא הסדר טיעון שכל הצדדים לא מרוצים ממנו. כשאתה לא מרוצה והתביעה לא מרוצה, זה סימן שהסדר הטיעון הוא טוב. ראש הממשלה קונה סיכון קטן במקום להיות מורשע. המדינה אומרת את דברה, ואנחנו, עם ישראל, שעובר את התקופה הכי קשה אי פעם, זה היה נחסך מכולם".

אם כך מה מונע מהצדדים להגיע לפשרה? גז השיב: "השאלה היא קלון או מי קולון. האם באמת ראש הממשלה היה לוקח על עצמו קלון, זו שאלה קשה. הנוסחה הייתה יכולה להיות שאת הקלון היו נותנים לבית המשפט לקבוע. כרגע ברור שראש הממשלה לא יסכים כי העובדות מובילות לקלון".

הוא הזכיר כי בעבר התנהלו מגעים בין הצדדים לעסקה: "מה שקרה שהפרקליט שלו הבין שלפי כתב האישום נכון להיום הוא היה מורשע עם קלון, ולכן הם לא הסכימו. יש פטנט חדש – לא מוצא חן בעינינו? חוק. היה אפשר לחשוב לגמור את זה עם קלון, ולצמצם על ידי חוק את הקלון לשנתיים. אנחנו בשלבים בהם לא נסגרה הדלת לגמרי. אני קצת כועס על הפרקליטות, כשכבית המשפט הציע להם גישור, הם אמרו לא. היהירות שלהם מוגזמת, הויה צריך לגמור את היום הזה".

למרות אי הנוחות, עו"ד גז סבור כי אתמול נתניהו חווה יום קל יחסית: "אתמול נתניהו היה בחקירה ראשית, והא גם ראש ממשלה. מי שאמר לכם שיש שוויון בפני החוק, אמר את זה באופן תיאורטי. לא עצרו אותו, לא עשו לו חיפוש, לא חקרו אותו בתחנת משטרה".

עם זאת הוא הזהיר אותו שלא לשכוח כי למרות משרתו הרמה, הוא גם נאשם בבית משפט: "לראש הממשלה יש שני כובעים עכשיו. בכובע אחד הוא נאשם, ואם הוא ישכח אותו הוא יחשוב שהוא בעצרת האו"ם תהיה לו בעיה, הוא יהיה זחוח מדי, וזה לא מה שהמערכת אוהבת".

עורך הדין ששי גז (צילום: פלאש 90)
עורך הדין ששי גז (צילום: פלאש 90)

בהמשך נדרש גז להתייחס לעבודה כי העברת פתקים לנתניהו תוך עדותו מותרת. בעיניו מדובר בפריווילגיה מעניינת מאוד: "הפתק עצמו הוא החלטות מהירות שצריך לקבל באותו הרגע, אבל הוא גם יכול להיות משהו שלנאשמים אחרים אין. זה יכול ליצור לו פסק זמן, איתות מפרקליטיו שהוא מדבר לא נכון, או סימן מוסכם איתם. יכול להיות שאתמול סוריה הייתה פתק קטן, ומחר הפתק יכול להיות 'תחשוב, אתה לא בכיוון', כל מיני דברים כאלה. לפעמים זה גם נגדו כשהוא צריך להתרכז בעדות שלו".

גז נשאל באשר להערות השופטים כאילו אישום השוחד בפרשת 4000 אינו מקובל עליהם: "שוחד אין יותר, נגמר. יש כאלה שאומרים שבית המשפט יכול להרשיע בשוחד, אבל הוא המליץ לתביעה למחוק את תיק התביעה. הוא אמר את זה לאחר שהוא שמע את רוב העדים. גם אם הוא ירצה, הוא לא יוכל להרשיע בשוחד אחרי שעם ישראל שמע". עם זאת הוא הבהיר כי בית המשפט לא קרא למחוק את תיק 4000 כולו, אלא למחוק רק את סעיף השוחד.