שופט בית משפט השלום בירושלים, אלעזר ביאלין, גזר בשבוע שעבר 9 חודשי עבודות שירות, על האב התוקף והורה לו לפצות מנהלת מעון בירושלים ועובדת נוספת ב-7,500 אלף שקלים. "אין כל הצדקה ליישוב סכסוכים בדרכי אלימות", קבע השופט.

על פי המתואר בגזר הדין, בין הנאשם ומשפחתו לבין מנהלת המעון התקיים סכסוך מתמשך בנוגע לאופן הטיפול בילדי המשפחה וכן בשל טענה של דיווח של המנהלת לגורמים שונים אודות מצב המשפחה. מנגד, היו לנאשם ואשתו טענות ותלונות אודות פגיעה לכאורה בילדיהם על ידי עובדי המעון. באחד הימים, הגיע הנאשם למעון. על פי עדויות עובדות המעון שנכחו במקום, הן הבחינו בנאשם בעת הגעתו למעון, שמעו צעקות מתוך החדר בו התרחשו אירועי התקיפה ועם הגעתן לחדר ראו את המשך תוקפנותו. 

העובדת שניסתה להגן על המנהלת, העידה: "הוא הדף אותי, ואז חזרתי שוב למשוך אותו כי ראיתי שהיא בסכנה, אז הוא העיף אותי, היה מדף עם מדפסת כזאת לשם, וחטפתי פה את המכה, ואז הוא ברח".

השופט אלעזר ביאלין התייחס בהרחבה לשיקולי הענישה. הוא קבע כי "מידת הפגיעה בערכים המוגנים במקרה זה עומדת על רף בינוני". אמנם למתלוננות "לא נגרמו חבלות חמורות בדמות שבר או צלקות", אך מדובר ב"פגיעה בשתי נשים, אשר נחבלו בגופן ונזקקו הן לטיפול רפואי והן לחופשות מחלה".

בית המשפט שקל לזכות את הנאשם מתוך העובדה שמדובר באדם "נעדר כל עבר פלילי" וכי "האירוע מושא הליך זה, לא מאפיין את אורחות חייו והתנהלותו". כמו כן, נלקחה בחשבון העובדה שלנאשם "אישה בעלת אחוזי נכות וילדים קטינים".

מנגד, הודגש כי הנאשם "לא לקח כל אחריות על מעשיו ולא הביע חרטה". השופט ציין כי "נאשם שבחר לנהל את עניינו ולא חסך זמן שיפוטי יקר אינו זכאי לאותה הקלה בעונש לה זכאים נאשמים שמודים במיוחס להם".