הבוקר (שני) בתום חקירה שניהלה היחידה למאבק בפשיעה (יל"פ) של מרחב העמקים במחוז צפון במשטרה תגיש פרקליטות מחוז צפון כתב אישום חמור נגד תושב בית שאן בגין עבירת רצח.

ביום ה-10.11.2024 התקבל דיווח במוקד 100 של המשטרה אודות אירוע בסיומו נקבע מותה של המנוחה סיגלית אלבז לאחר שאותרה ללא רוח חיים בביתה שבעיר בית שאן.

נבהיר, כי למוקד 101 של מד"א חייג בעלה של אלבז וטען כי אשתו מחרחרת במיטה ומוקדנית חירום במד"א הסבירה לו כיצד לבצע פעולות החייאה תוך כוונה לכאורה להציל את חייה. באותם רגעים אף אחד לא ידע כי הבעל בנה סיפור כיסוי, שלא סייע בידו בסופו של דבר.

במהלך החקירה עלה כי החשוד חייג למוקד החרום וטען כי אשתו אינה חשה בטוב וכי היא מחרחרת והוא החל בביצוע פעולות החייאה בתדרוך של המוקד הרפואי. אלא שכוחות ההצלה והשוטרים שהגיעו לזירה הבחינו בסימנים מחשידים המצביעים על כך שהמנוחה מצאה את מותה קודם לכן ולא בטווח הזמנים בהם חייג הבעל למוקד החרום.

ניידת משטרה (צילום: דוברות המשטרה)
ניידת משטרה (צילום: דוברות המשטרה)

לדירת המנוחה הוזעקו כוחות משטרה נוספים לרבות חוקרי זיהוי פלילי של המחוז הצפוני ואכן בתום בדיקת הממצאים בשטח ומאחר והתחזק החשד לפיו מותה של האישה נקבע בנסיבות פליליות, נשלחה גופת המנוחה לניתוח במכון לרפואה משפטית באבו כביר כדי לקבוע את סיבת המוות. במקביל בוצע מעצרו של הבעל כחשוד ברצח רעייתו והוא הובל לחקירה במשטרה.

ליאור אלבז, אחיה של סיגלית ז"ל ל-״מעריב״: "אם לא ידעו להרחיק אנשים כאלה מהציבור, אנחנו צפויים לעוד מקרים דומים. יום אחרי הרצח סיגלית הייתה אמורה להתגרש. היא הייתה נחושה שלא להמשיך בקשר החולני הזה, קשר שנמשך בסך הכל ארבעה חודשים. אבל האדם האובססיבי הזה, שחזר על דפוסי התנהגות מסוכנים, לא היה מוכן לשחרר, ובגלל זה הוא ביצע את מעשה הרצח הנורא - שהותיר אותנו שבורים.

אני יודע בדיעבד שבעלה של אשתי היה אלים בעבר – כלפי אנשים מבוגרים, רדף אחרי אישה עם גרזן, הרביץ לשכנים, ואפילו פתח בלוני גז. השכנים פחדו ממנו והתלוננו בפני המשטרה שוב ושוב, אבל בכל פעם מחדש - המשטרה שחררה אותו באותו היום. המערכת המשפטית והמשטרתית פשוט חולות – הן נותנות יותר מדי זכויות לעבריינים, והמחיר הוא חיים שלמים שנהרסים.  

המוות של אחותי שבר אותנו לחלוטין. הילדים שלה, בני 12 ו-21, מרוסקים. הבן הגדול לא מתפקד, רק בוכה כל הזמן. גם אני – מרגיש כמו חצי בן אדם. אחותי יושבת כל היום ובוכה, וכל המשפחה פשוט מרוסקת. אם מערכת אכיפת החוק לא תשנה את הגישה שלה ולא תפעל בנחישות מול אנשים מסוכנים כאלה, הרצח הבא כבר מעבר לפינה. משפחות נוספות יישברו, בדיוק כמונו.  

רוב האנשים שמתמודדים עם אלימות כזו מפחדים מאוד, וגם סיגלית פחדה. שאלתי אותה כמה פעמים אם הכל בסדר, והיא אמרה שכן, אבל ברור היום שהיא פחדה לספר לי את האמת - שהיא עוברת התעללות".

במהלך בדיקת גופת המנוחה במכון לרפואה משפטית נקבע כי סיבת המוות הייתה חנק באמצעות הפעלת לחץ על הצוואר וחסימת דרכי נשימתה, דבר שהוביל למותה.

עם התקדמות החקירה נחשף בפני החוקרים כי הקורבן ובן זוגה אמורים היו להתגרש מספר שעות לאחר הרצח וזאת לאחר שכאמור, מספר חודשים קודם לכן התחתנו בקבר צדיקים בצפון הארץ.

הבוקר כאמור, בתום חקירה מורכבת שנוהלה ביל"פ במרחב העמקים יוגש הבוקר כנגד הבעל, בן 39 תושב העיר בית שאן, כתב אישום חמור בבית המשפט המחוזי בנצרת באמצעות פרקליטות מחוז צפון.