שופטי בג"ץ דחו היום (שני) את עתירת התנועה לאיכות השלטון להורות לוועדת הצוללות לפתוח את דיוניה לציבור וכן לפרסם פרוטוקולים, הקלטות וסרטוני וידאו של ישיבות הוועדה, לרבות ראיונות שהתקיימו ועדויות שנגבו. השופטים קבעו כי דיוני הוועדה יישארו סודיים.
"נקודת המוצא היא שעקרון פומביות הדיון הוא הכלל המנחה את עבודתן של ועדות חקירה ממלכתיות. עקרון זה קבוע בסעיף 18(א) לחוק ועדות חקירה וחולש על עבודתה של ועדת החקירה הממלכתית. אולם כמו עקרונות וזכויות יסוד אחרות, גם עקרון פומביות הדיון אינו מוחלט והוא ניגף לעיתים מפני זכויות ואינטרסים נוגדים. מטעם זה, לצד הקביעה כי ועדת החקירה תקיים את דיוניה בפומבי, המחוקק הותיר בידי הוועדה סמכות שבשיקול דעת לקיים את דיוניה בדלתיים סגורות לצורך שמירה על אינטרס חיוני", כתבו השופטים.
שופטי בג"ץ נימקו: "נושאי החקירה המצויים בסמכות ועדת החקירה לעניין כלי השיט טומנים בחובם רגישות מיוחדת. זאת, בפרט כשהליכי רכש ועסקאות מהסוג שבו עסקינן אינם נחשפים בשגרה לעיני כל, ומטבע הדברים, לחשיפת מידע בנושא יש השלכות הן בהיבט הביטחוני והן מבחינת יחסי החוץ של המדינה. בהתאם להחלטת הממשלה המתקנת, דיונים הנוגעים ליכולות ולהיבטים מבצעיים של צוללות AIP ומכר הצוללות לצד ג', הוגדרו כנושאים המחייבים סודיות".
עוד הוסיפו השופטים: "עמדתה של הוועדה, שהתגבשה על בסיס החומר שעמד בפניה, היא כי גם יתר הנושאים הנחקרים על ידה נוגעים בטבורם לגרעין הקשה של ביטחון המדינה ויחסי החוץ שלה, וכי העדויות כוללות בעיקרן ובהיקף משמעותי חומר סודי שחייב את שמיעת העדויות בדלתיים סגורות. הוועדה עורכת בדיקה פרטנית של פרוטוקולי הדיונים ומפרסמת פרפרזות או חלקים מהעדויות שאין מניעה לפרסמם, כשבימים אלה ממש השלימה את הליך הבדיקה לגבי פרוטוקולי העדויות. בפועלה בדרך זו איזנה הוועדה בין עקרון פומביות הדיון לבין צרכי הביטחון ויחסי החוץ של המדינה בהתאם לשיקול הדעת הנתון לה. המדובר בהחלטה מידתית הנופלת במתחם הסבירות הנתון לוועדה, והעתירה שלפנינו אינה מגלה עילה להתערבות בה".