הישענות קלה על שולחן במשרד הפכה לסיוט עבור עוזרת מנכ"ל במכון מחקר. השבוע פסק בית משפט השלום פיצוי של כ-833 אלף שקלים כולל שכר טרחת עורך דין לטובת העובדת, שסבלה מנכות מתמשכת והתמכרות למשככי כאבים בעקבות קריסת שלוחת שולחן במקום עבודתה.

השופט אמיר סלאמה קבע כי המעסיק, אחראי באופן מלא לתאונה שהובילה להתפתחות תסמונת כאב מורכבת אצל העובדת. על פי התביעה, התאונה התרחשה כאשר התובעת, שעבדה כעוזרת מנכ"ל ומנהלת אדמיניסטרטיבית, "נשענה באופן אגבי על שלוחה של שולחן, שבצד אחד התחברה לשולחן ובקצה השני נתמכה בעמוד", כפי שמתואר בפסק הדין. השלוחה קרסה באופן פתאומי, והתובעת נפלה ונחבלה באזור הגב התחתון.

בתחילה נראה היה שמדובר בפגיעה קלה יחסית, אך כפי שציין השופט: "עם הזמן התברר כי תלונות התובעת בדבר כאבים מתמידות ואף מתחזקות". העובדת נבדקה עשרות פעמים על ידי רופאי קופת חולים ורופאי מרפאת כאב.

מומחים רפואיים שבדקו את התובעת קבעו נכויות משמעותיות. בתחום הנוירולוגי נקבעה נכות של 20% בגין תסמונת כאב קשה, ובתחום הנפשי נקבעה נכות של 20%, כשמתוכה 15% מיוחסים למצבה הגופני.

השופט דחה את טענת הנתבעת לאשם תורם של 10% מצד העובדת וקבע כי "מחומר הראיות עולה כי לא הייתה אינדיקציה בפני התובעת עובר לתאונה על כך שקיימת בעיית יציבות בשלוחה, או שקיימת סכנה כלשהי שהיא תקרוס".

השופט תיאר את השנים הראשונות שלאחר התאונה כ:"סיוט ארוך ומתמשך נוכח הכאבים העזים מהם סבלה באופן תמידי, כשהיא נאלצת לשכב רוב הזמן, ונזקקת לעזרה בפעולות היום יום".

מצב זה הוביל להתמכרות למשככי כאבים, שחייבה טיפול גמילה בתנאי אשפוז למשך חודשיים. השופט אישר פיצוי של כ-101 אלף שקל בגין עלויות הגמילה, וקבע כי "חומר הראיות מוכיח כי עקב הכאבים העזים מהם סבלה לאחר התאונה, התמכרה התובעת למשככי כאבים וחומרים אחרים, דבר שפגע באופן משמעותי בתפקודה".

התובעת, שהשתכרה כ-9,146 שקל ברוטו ערב התאונה, נאלצה לעבור לעבודה במשרה חלקית מהבית. השופט קבע: "סבורני כי את הפיצוי העתידי לתובעת יש לגזור בהתאם לשיעור גריעה של 20% מפוטנציאל השכר שלה", והעריך את פוטנציאל השכר העתידי שלה ב-11,500 שקל לחודש.

הפיצוי הכולל שנפסק עמד על 1,220,000 שקלים, ולאחר ניכוי תגמולי ביטוח לאומי בסך 544,770 שקלים, נותר סכום של 675,230 שקלים. בנוסף נפסק שכר טרחת עורך דין בסך 158,000 שקלים.