המרכז לקידום האישה באונ' בר אילן הגיש לבג"ץ עתירה בה נדרשים השופים להורות על ביטול תיקון בחוק הרבנות הראשית לישראל, אשר מונע מנשים באופן מעשי להיות חלק ממועצת הרבנות הראשית. החוק תוקן כך ש"רב" הוגדר כמי שמוסמך לרבנות "יורה יורה" מטעם הרבנות הראשית לישראל – כאשר נשים אינן יכולות לקבל סמיכה מסוג זה.

העותרים דורשים לבטל את התיקון לחוק, ולחלופין לקבוע כי לגבי נשים, יהיה מספיק בלימודים תורניים על-תיכונים, של שלוש שנים ומעלה, ועמידה בהצלחה בבחינות בכתב בכדי להיקרא "רב" לצורך החוק. אופציה נוספת שמבוקש בעתירה היא כי לעניין סעיף החוק יראו את מי שעברה בהצלחה בחינות מטעם הרבנות הראשית, הנדרשות לצורך קבלת סמיכה מסוג "יורה יורה", כאילו הוסמכה לרבנות מטעם הרבנות הראשית.

בעתירה נכתב: "נכון למועד זה, הרבנות הראשית נותנת תעודות הסמכה ועורכת בחינת הסמכה לגברים בלבד, ומתנגדת לסמיכת נשים לרבנות ואף לבחון נשים בבחינות אלו. משכך, משמעות התיקון לחוק היא הצבת תנאי כשירות חדשים, אשר משמעותם, לאור מדיניותה הידועה של הרבנות הראשית, הדרתן המוחלטת של נשים מלהתמנות כחברות תחת סעיף זה ובחלק ה'רבני' של האסיפה הבוחרת בכלל, באופן המהווה אפליה ברורה וישירה, או לכל הפחות אפליה תוצאתית".

עוד נכתב כי "מדובר במצב חריג שבו תפקיד, אשר טרם תיקון החוק, היה פתוח גם לנשים, נסגר לגברים בלבד. יודגש: משמעות התיקון הינה קביעה כי נשים בעלות רקע תורני והלכתי אשר אינו נופל מזה של רבנים גברים, פסולות מלהתמנות לתפקיד זה, תוך אפליה העולה כדי השפלה של ממש לאחר שאלו לא יוכלו להתמנות כחברות באסיפה הבוחרת בחלק ה'רבני' ותוך הותרת ייצוג עולם ההלכה לגברים בלבד".