הממשלה צפויה להתניע בקרוב מאוד את ההליכים לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה. כצעד ראשון, שר המשפטים יריב לוין צפוי להוציא ליועצת המשפטית לממשלה מכתב חריף, בו ישטח את טענות הממשלה נגדה וידרוש את תשובתה להן. בכך, הממשלה תוכל לטעון כי קיימה שימוע בכתב ליועמ"שית בטרם החלטה על פיטוריה.
בשלב הבא הממשלה אינה צפויה להכריז על פיטורי היועמ"שית, אלא להצביע על אי אמון בה, וזאת בכדי לבסס את הטענה כי בין הממשלה ליועמ"שית קיימים חילוקי דעות "היוצרים מצב בו נמנע שיתוף פעולה יעיל". לפי דו"ח ועדת שמגר ניתן לפטר את היועמ"שית בגין עילה זו. הצבעת אי אמון של הממשלה ביועמ"שית יכולה להרחיב את התשתית הראייתית של הממשלה כאשר האירוע יגיע לבג"ץ.
במקביל, הממשלה צפויה למנות חברים חדשים לוועדת האיתור שמינתה את היועמ"שית, חלף חבריה שסיימו את תפקידם. על פי דו"ח ועדת שמגר, בטרם החלטה לפטר את היועמ"שית, יש לקבל את עמדת הוועדה שמינתה אותה. המינוי נועד להחזיר את הוועדה לכשירות, בכדי שיהיה ניתן להפעילה לשם קבלת עמדתה.
חשוב לציין כי על פי דו"ח ועדת שמגר, אין צורך באישור של הוועדה, אלא עמדתה המקצועית מספיקה וניתן לפעול בניגוד אליה, זאת מכיוון שלעמדת ועדת שמגר "יש להשאיר בידי הממשלה את ההחלטה הסופית בדבר המשך כהונת היועץ המשפטי, בעיקר כאשר נוצר מצב בו אי-אפשר לקיים שיתוף פעולה יעיל", שזאת הטענה בגינה הממשלה צפויה לדרוש את פיטורי היועמ"שית. על פי דו"ח ועדת שמגר, "משקלם המצטבר של הבעת הדעה של הוועדה, השימוע ותגובת דעת הקהל יהוו גורמים משפיעים מספיקים לשם מניעת שימוש בסמכות הפסקת הכהונה בנסיבות בלתי-ראויות".