על פי כתב האישום, שהגיש עו"ד אסף בר יוסף מפרקליטות מחוז דרום, שני הנאשמים קשרו קשר לייבא כלי נשק וסמים ממצרים לתוך שטח מדינת ישראל. לצורך ביצוע הייבוא, בחודש יולי 2024, רכשו הנאשמים רחפן בעלות של 70,000 ש"ח, אשר מסוגל לשאת מטען של עד 50 ק"ג.
הנאשמים ייבאו כלי נשק בשלוש הזדמנויות שונות, תוך שימוש ברכבי שטח וברחפנים כדי להביא את כלי הנשק מהצד המצרי של הגבול. תמורת הייבוא, קיבלו הנאשמים 800$-1000$ עבור כל אקדח שיוברח.
באחד המקרים הנאשמים הגיעו עם באגי לאזור החולי סמוך לגדר הגבול עם מצרים, שם הטיס אחד מהם רחפן אל הצד המצרי. המצרי חיבר לרחפן אקדחים ומחסניות, שנשאו חזרה לשטח ישראל על ידי הנאשם השני. בהמשך, הניח הנאשם את האקדחים והמחסניות בנקודת איסוף בביר הדאג', משם נלקחו ע״י רכב שהגיע למקום.
בתאריך 19.10.24 קבעו הנאשמים להוציא לפועל עוד ייבוא נשק. הנאשמים הטיסו את הרחפן מעבר לגבול מצריים. בדרכו של הרחפן בחזרה לשטחי ישראל, כאשר כלי הנשק מחוברים אליו, זוהה וסוכל על ידי כוחות צה"ל.
בבקשה עד תום ההליכים הוסיפה הפרקליטות: "בשנים האחרונות עדים אנו לעליה מתמדת בייבוא נשק בלתי חוקי דרך גבולות ירדן ומצרים, עד כדי "הצפת" השוק בנשק בלתי חוקי. "הצפה" זו הביאה הלכה למעשה לירידת מחירי כלי הנשק, כך שעתה הם זמינים יותר הן לגורמים פליליים והן למבקשי רעתה של מדינת ישראל... השימוש ברחפנים הם סימן להשקעה רחבה ומתקדמת של המבריחים. התופעה של "הצפת" ישראל באמל"ח בלתי חוקי מהווה סיכון מוגבר לביטחון המדינה ומאפשרת לארגוני טרור לבצע פעולות טרור ביתר קלות".