עתירה חדשה הוגשה לבית המשפט העליון על ידי 112 בני משפחות של חטופים בעזה. העתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין פרופ' ברק מדינה וד"ר מורן סבוראי, מתייחסת לחטופים המוחזקים בעזה במשך 459 ימים.
העתירה מבוססת על הטענה כי המדינה מפרה שני חוקי יסוד: חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו, וחוק הלאום. לפי העותרים, הממשלה פוגעת בזכויות החוקתיות של החטופים לחיים, לשלמות הגוף ולכבוד האדם. המשפחות מבקשות מבית המשפט להוציא צו ביניים וצו על תנאי דחופים, שבהם תידרש המדינה להסביר מדוע סירובה להסדרים מסוימים לשחרור החטופים אינו מהווה פגיעה בלתי חוקית בזכויותיהם החוקתיות.
העותרים מדגישים את חובת המדינה לפעול להבטחת שלום אזרחיה, כפי שמעוגן בסעיף 6(א) לחוק-יסוד: ישראל – מדינת הלאום של העם היהודי, הקובע כי "המדינה תשקוד על הבטחת שלומם של אזרחיה הנתונים בצרה ובשביה בשל אזרחותם".
בין העותרים נמצאת הדס קלדרון, שילדיה שוחררו בעסקה קודמת בעוד אביהם עופר עדיין מוחזק בעזה. קלדרון טוענת כי עסקה היא הדרך היחידה להציל חיים, ומבקשת את התערבות בג"ץ להבטחת שחרור החטופים הנותרים. עותרת נוספת היא כרמית פלטי קציר, שאיבדה מספר בני משפחה: אביה רמי קציר נרצח ב-7.10, אמה חנה קציר שוחררה אך נפטרה לאחר מכן כתוצאה מהשלכות השבי, ואחיה אלעד קציר נרצח בשבי. היא מדגישה את החובה המוסרית והחוקית של המדינה להשיב את החטופים ולהגן על זכויותיהם הבסיסיות.