פרסום ראשון: בית המשפט המחוזי בירושלים דחה ברוב דעות את ערעור הפרקליטות על החלטת בית משפט השלום לבטל אישום נגד תושב בת עין שתלה בכניסה ליישוב שלט נגד המשטרה לאחר מותו של אהוביה סנדק, ונאשם בעבירת האיומים בכך שהוא איים על המשטרה.
על פי כתב האישום, הנאשם הדביק כרזה על לוח מתכת שהוצב על ציר המוביל לכניסה לישוב בת-עין. על גבי השלט נכתב: "כביש זה מוביל ליישוב בת-עין אין כניסה למשטרת ישראל! אתם פוגעים בביטחון תושבי היישוב, רצחתם לנו ילד... בכניסתכם אתם מסתכנים! ראו הוזהרתם!".
בית משפט השלום ביטל את האישום, בקביעה כי העובדות אינן מגלות עבירה מכיוון שעבירת האיומים הינה כלפי אדם, ולא כלפי גוף כמו משטרת ישראל. הפרקליטות הגישה ערעור על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בירושלים, שם, כאמור, הוחלט ברוב דעות, לדחות את ערעור הפרקליטות ולהשאיר את הזיכוי על כנו.
"לפי לשונה, כפשוטה, מדברת העבירה באיום על אדם מסוים, בן אנוש ספציפי, ולא על תאגיד או על חבר בני אדם בלתי מסוים או על הציבור בכללותו", כתבה השופטת חיה זנדברג. לפי קביעת השופטת זנדברג, הכנסת נמנעה "באופן עקבי מלקבוע עבירות פליליות הפוגעות בחופש הביטוי מקום בו עסקינן בביטוי הכולל פנייה אל ציבור רחב. זאת, מן הטעם שביטוי הכולל פנייה לציבור רחב מבטא פעמים רבות תפיסות עולם ואידיאולוגיות, היינו מדובר בחלק מ"הגרעין הקשה" המובהק של חופש הביטוי".
השופטת הבהירה כי כאשר ראה המחוקק בכל זאת לקבען, הוא עשה כן בנסיבות חמורות, ולצדן קבע מנגנוני פיקוח קפדניים" והביאה שורת דוגמאות. בסוף, ציינה השופטת זנדברג כי "במקרה הנוכחי לא נמסר כי ננקטו איזה ממנגנוני הפיקוח האמורים, כאשר משטרת ישראל (יחידת התביעות) הגישה כתב אישום בגין איומים כלפי המשטרה".
השופטת פנינה נויבירט כתבה בפסק הדין: "ברקע הצבת השלט סערת הרוחות והמחאה הציבורית בעקבות אירוע מותו של אהוביה סנדק ז"ל, בן היישוב שבפתחו הוצב השלט. הכיתוב על גבי השלט, הוא על פי טיבו 'התרעה' – אזהרה מפני סכנה. אמנם לא ניתן לשלול האפשרות כי לכותב הדברים שליטה או השפעה מסוימת על אפשרות התממשות הסכנה עליה הוא מתריע, כך שניתן לראותו כמאיים, ולא רק כמזהיר. אך מבחינת מהות האיום – מדובר באיום כללי מפני "סכנה" – דברים בעלמא ללא פירוט. ספק אם כיתוב זה עולה כדי איום משמעותי, אשר אובייקטיבית יש בו כדי להטיל אימה בליבם של שוטרי ישראל".
עו"ד יצחק בם שייצג את הנאשם מסר בתגובה: "אני כמובן מברך על דחיית הערעור של הפרקליטות. בית המשפט העביר כאן מסר, שאי אפשר להגדיר כאיומים כל אמירה שהמשטרה לא אוהבת. לדעתי, הגיע הזמן שהמשטרה תלמד להתמודד עם הביקורת, גם אם היא בוטה, חצופה וקיצונית, ולא תנסה להשתיק אותה באמצעות המשפט הפלילי".