שופטת בית המשפט העליון בדימוס ענת ברון תקפה הבוקר (שני) בחריפות את הפשרה ברפורמה המשפטית. לדבריה, מדובר בהשתלטות פוליטית על הוועדה. ברון התייחסה להחלטתו של השר שלמה קרעי שלא לציית לפסיקת בג"ץ, וטענה כי מדינת ישראל עומדת על פי תהום.
במהלך כנס של המרכז לערכים ולמוסדות דמוקרטיים של המכון הישראלי לדמוקרטיה, אמרה ברון: "ההצעה הוצגה כהסכמה וכפשרה, אלה מילים אטרקטיביות ומפתות, במיוחד כשמדינה מדממת והקרע בעם עצום. ואולם, זו אחיזת עיניים. המשמעות שהממשלה והכנסת ישלטו באופן מוחלט בהליך המינוי וניתן יהיה למנות שופטים לבית המשפט העליון על ידי חמישה נציגים פוליטיים בלא מתן משקל כלשהו לעמדת השופטים בוועדה. זו השתלטות פוליטית על הוועדה למינוי שופטים, פוליטיזציה מלא מלא והתחלת הסוף להפרדת הרשויות".
לדברי ברון "ההסכמה הוצגה כקרש הצלה, פתרון בדקה ה-90 למניעת משבר חוקתי שבפתח. כך שמצו בית המשפט הורה לשר המשפטים לכנס את הוועדה ולבחור נשיא לבית המשפט העליון עד 16.1, השבוע. מדובר במשבר חוקתי מבית היוצר של שר המשפטים. אם יחליט שלא יקיים את פסיקת בג"ץ ברצותו יהיה משבר חוקתי, וברצותו ימנע משבר כזה. הסכמה המוצגת ככזו באה איפוא להציל את השר מעצמו".
השופטת ברון טוענת כי "התהליכים הללו מתרחשים כחלק מניסיון כללי להמית חורבן על מערכת המשפט בישראל ולהכפיף אותה לממשלה. המניע עטוף בטענות על תיקון ואיזון בניסיון לצייר את מערכת ושופטיה כאויבי הציבור שמנותקים מהעם. מאחורי כל אלה יש מטרה ברורה, להחליש את המערכת ולמנות שופטים מטעם המחויבים לריצוי השלטון תחת תפקידם כמשרתי ציבור".
"לא מדובר ברפורמה משפטית, כי אם בהפיכה משטרית. בימים אלו הולכים וגוברים הקולות בממשלה ובכנסת המאיימים שלא יקיימו אחר פסקי דין של בית המשפט העליון. כך בריש גלי, בקולות בוטים ורועמים בווליום מוגבר, גם לחוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה שמחייבות ע"פ הדין מתייחסים חברי הממשלה והעומד בראשה כאל המלצות בלבד", אמרה ברון.
"זהו מצב שהוא רע לתפארת כמאמר המשורר אלכסנדר פן. אנחנו עומדים על פי תהום. אנחנו חווים התפוררות של שלטון החוק, של הגבול המבדיל בין אמת ושקט, דעיה של הלכידות החברתית, אובדן הבושה והמוסר", סיימה ברון את דבריה.