משבר חוק הגיוס נמשך: בדיון בוועדת החוץ והביטחון שהתקיים הבוקר (רביעי) חשף המשנה ליועמ"שית, גיל לימון, כי שר הביטחון לא העביר את נוסח חוק הגיוס ועל כן "לא ניתן לתת ייעוץ משפטי לחוק מטעם הייעוץ המשפטי לממשלה".
ועדת חוץ וביטחון מתכנסת לדיון נוסף על פרטי חוק הגיוס המתגבש, כאשר עו"ד לימון, טען שהעקרונות ששר הביטחון ישראל כ"ץ הציג לא עומדים בכללים המשפטים: "פסק הדין של בג"ץ הוא נקודת המוצא המשפטית שלפיה אנחנו בוחנים כל הצעה בעניין הגיוס. יש לה שלושה מרכיבים, גיוס כללי, חובה מנהלית על הצבא לאכוף באופן שוויוני, ואיסור על המדינה להעניק מימון.
"היקפי הגיוס שהוצגו על ידי השר נמוכים מצרכי הצבא וגם קצב הגיוס לא תואם את צרכי הצבא מבחינת בניין הכוח. ככל שניתן להבין, המתווה של שר הביטחון לא נותן מענה לדברים הללו. העקרונות לא מציגים ערובות לכך שיהיה שינוי משמעותי בשטח. על אף בקשות חוזרות ונשמות, שר הביטחון סירב להציג בפנינו נוסח של הצעת חוק".
באופן חריג ראש אכ"א החדש, האלוף דדו בר כליפא, הגיע לוועדת החוץ והביטחון לדיון על חוק שירות ביטחון והסביר את הצורך הדחוף של צה"ל בכוח אדם והבהיר שמערכת הביטחון תוכל לגייס כל מספר שהכנסת תקבע לפי חוק.
"אני אדבר בשפה ברורה, אני חושב שיש מכנה משותף לכל היושבים בחדר. כולנו אמרנו בשבעה באוקטובר שמה שהיה לא יהיה. כולנו מבינים את הצורך. אני ביום הראשון למלחמה קברתי 98 אנשים. קברתי 155 אנשים במלחמה. אנחנו צריכים בין 6,000 ל-7,000 לוחמים. אני צריך סדר גודל של 10,000 כי צריך גם תומכי לחימה קדמיים. אין לי שום כוונה, למרות שקראתם לי באופן בהול ויצאתי מאחד התחקירים החשובים ובאתי, אין לי כוונה לשנות בפרומיל את עמדת צה"ל שנאמרה. אף אחד לא סותם לי את הפה. המהות זה הצורך המבצעי הברור".
ראש אכ"א הוסיף: "אני גוף מדינה שפועל על פי חוק, מתוקף זה שקובעים לנו דברים מהבית הזה. אנחנו גוף שלא יודע להתעסק בחקיקה אלא בביצוע, מה שתגידו אנחנו נעשה. נגיד את עמדתנו ובסוף נתיישר ונבצע. אם תאמרו לי מחר בבוקר לגייס את כל הציבור החרדי אני אגיד לכם שאני צריך זמן להקים מתקנים, סגלים ועוד.
"מאידך אם תתנו לי זמן אני כובש את תימן. אנחנו עושים מאמץ מטורף, כביר, אני משוכנע שככל שנתקדם ונצליח לגייס את אחינו החרדים, הם יתגייסו אלינו. מה שאנחנו מכינים להם, יאפשר לגייס אותם בהצלחה. שמנו מיליונים, אנחנו משקיעים משאבים אדירים ונרחיב ככל שיידרש. אנחנו נצטרך סנקציות הרבה יותר אפקטיביות שפוגש את הפרט כדי שזה באמת ישפיע ואנחנו רואים חשיבות רבה בהסכמה, אנחנו לא שמים שום תנאי".