עמותת בית חם לכל חייל וחיילת עתרה לבג"ץ יחד עם לוחמים בעלי פוסט טראומה והוריהם, בדרישה להפסיק אפליה נגד לוחמים שמתמודדים עם פוסט טראומה בעקבות לחימה.
בעתירה עולות טענות כי המערכת אינה מכירה במלוא חומרת מצבם של הלוחמים המתמודדים עם פוסט טראומה ולא מעניקה להם את מלוא הסיוע הנדרש.
בעתירה נכתב: "מדי יום, נושאים נכי צה"ל פוסט טראומטיים נפגעי תגובות קרב את צלקות המלחמה – צלקות שאינן נראות לעין, אך מכבידות על כל היבט בחייהם. רבים מהם, שנפצעו בנפשם בעת שירותם למען ביטחון המדינה, מתמודדים עם מציאות יומיומית של בדידות, חרדה וקשיי תפקוד".
עוד נכתב: "בעוד שפציעתם הנפשית החמורה מונעת מהם לנהל אורח חיים תקין, לעבוד ולהשתלב בחברה, הם נאלצים להתמודד גם עם מערכת שאינה מכירה במלוא חומרת מצבם ואינה מעניקה להם את הסיוע המגיע להם בדין".
"עתירה זו מבקשת לתקן עוול היסטורי ומתמשך זה באמצעות שני סעדים בלתי תלויים, אך בעלי תכלית משותפת אחת: שיפור מצבם וסיוע בשיקומם של נכי צה"ל נפגעי תגובות קרב, המופלים כיום לרעה".
הבקשה הראשונה בעתירה קשורה "להפליה הממושכת של נפגעי תגובות קרב בעלי פגימות נפשיות ביחס לנכי צה"ל בעלי פגימות פיזיות, הפליה הנובעת מההסדרים שבתקנות דרגת נכות מיוחדת, המדירים באופן שיטתי נפגעי תגובות קרב מהאפשרות לקבל זכויות שיענו על צרכיהם".
הבקשה השנייה בעתירה קשורה ל"פגם מינהלי חמור הנוגע לאי הפעלתן כדין של ועדות החריגים שחוק הנכים מורה על הקמתן והפעלתן, ועדות אשר נועדו בין היתר לצמצם את הפגיעה בזכויותיהם של נפגעי תגובות קרב".
על פי העתירה, "תקנות דרגת נכות מיוחדת מקנות זכויות נוספות לנכים בעלי פגימות חמורות במיוחד, לפי רשימה סגורה של סוגי פגימות שנקבעו בהן ועודכנו מעת לעת. אלא שהתקנות מאפשרות את הענקת הזכויות האמורות אך ורק לנכי צה"ל הסובלים מפגימות פיזיות חמורות".
וממשיכה להסבכיר כי "נכים שפגימתם היא נפשית – כגון נפגעי תגובות קרב הסובלים מפוסט טראומה – אינם מנויים ברשימה, ולפיכך גם אינם זכאים לאותן זכויות, אף שבפועל מצבם התפקודי עשוי להיות חמור לא פחות, אם לא יותר, מזה של נכים עם פגימות פיזיות".
עוד נכתב כי "אין הצדקה ליתן מענק מופחת לנכה מסוים רק כי פציעתו בקרב הייתה נפשית, ולא פיזית. מדובר בהפליה בלתי מוצדקת, שאינה תואמת את עקרון השוויון – שכן במקרים רבים ההגבלות התפקודיות והכלכליות של נפגעי תגובות קרב חמורות לא פחות מאלה של נכי צה"ל בעלי פגימות פיזיות".
על פי החוק, יש להקים שלוש ועדות חריגים שיסייעו לנכי צה"ל שאינם עומדים בקריטריונים הרגילים – ובפרט לנפגעי פוסט טראומה – אך לדברי העותרים "שר הביטחון לא פעל בהתאם לחובתו בחוק. בניגוד למצוות המחוקק, השר לא קבע את הרכב הוועדות, את סדרי עבודתן או את אמות המידה לפעולתן".
הוסיפו כי "כתוצאה מכך, ועדות החריגים אינן פועלות כראוי והן אינן יכולות להעניק את הסיוע הנדרש לנכי צה"ל, ובפרט לנפגעי תגובות קרב. בנסיבות אלה, נדרשת התערבות בית המשפט הנכבד על מנת להפסיק את הפליית נכי צה"ל נפגעי תגובות קרב, כך שאלו יוכלו לקבל מענה הולם לצרכיהם – בכלל, ואולי ביתר שאת בהתחשב בימי מלחמה קשים אלו".