ההתנגשות בין רשויות השלטון נמשכות: כעת על הפרק - סמכותה של הממשלה למנות את נציב שירות המדינה כראות עיניה. לפי עמדתה הראשונית של הממשלה, ראש הממשלה לבדו היה יכול למנות את הנציב. לאחר דיון קשוח בבג"ץ שהתקיים אתמול (ראשון), הממשלה החליטה לשנות את עמדתה כך שהנציב ייבחר על ידי ועדת מינויים מיוחדת.

בעמדת הממשלה נכתב כי "לאור הערות העליון בדיון בבג"ץ הוחלט על הקמת ועדת איתור מיוחדת בראשות שופט וחבריה יהיו חברי ועדת המינויים של נציבות שירות המדינה". היועמ"שית דרשה כי לא יתקיים הליך מול ועדת מינויים, אלא ועדת איתור מה שייאפשר הליך תחרותי.

הממשלה בעצם החליטה לעשות "רוורס" ולבחור את נציב שירות המדינה הבא, כפי שנבחר הנציב האחרון פרופ' הרשקוביץ. היועמ"שית לעומת זאת מעוניינת בוועדת איתור בכדי לאפשר הליך תחרותי, ובעיקר בכדי להוציא את סמכות מינוי הנציב מידי הממשלה. בממשלה מסרבים למהלך, בטענה כי החוק קובע מפורשות כי על מינוי נציב שירות המדינה לא תחול חובת מכרזים, מה שבעיקר אומר שהכוח בנוגע למינוי יישאר בידי הממשלה.

עו''ד רואי כחלון - ממלא-מקום נציב שירות המדינה (צילום: שלי פדן-לורבר)
עו''ד רואי כחלון - ממלא-מקום נציב שירות המדינה (צילום: שלי פדן-לורבר)

ההתנגשות הזאת בין הממשלה והיועמ"שית היא לכאורה על נושא משעמם ואפרורי של מינוי נציב שירות המדינה, אלא שהנציב אוחז בידיו כוח עצום כשהוא חולש בעצם על כלל עובדי המדינה, עם החרגות מסוימות כלפי עובדי הרשות המחוקקת והשופטת. הנציב אחראי למינויים, קידומים מינויים ועוד ועוד סמכויות מפתח בשירות המדינה. הקרב הוא על השאלה מי ימנה את הנציב הבא. האם ועדת איתור, שככל הנראה תכיל נציגים של היועמ"שית שתבחר מועמדים כראות עיניה, או ועדת מינויים שתבחן את המועמדים שיציג ראש הממשלה.

ההתנגשות הנוכחית הגיעה אתמול לנקודת רתיחה. שופטי בג"ץ הוציאו צו על תנאי בו קבעו כי המדינה צריכה לנמק מדוע בחירת נציב שירות המדינה לא תיעשה בהליך תחרותי, וכן מדוע לא יגובש נוהל של קבע למינוי משרת נציב שירות המדינה.

המשמעות היא שהשופטים נוטים לקבל את העתירה, ולחייב את הממשלה לקבוע נוהל מינוי לנציב שירות המדינה כפי שהיועמ"שית רוצה, תוך החלשת סמכות הממשלה בכל הקשור למינוי נציב, למרות הלשון הברורה של החוק כי "הממשלה תמנה נציב שירות המדינה" וכי "על מינויו לא תחול חובת המכרז".

לאחרונה שר התקשורת שלמה קרעי החליט לא לציית לפסק דין של בג"ץ בנוגע למועצת תאגיד השידור הציבורי. שר המשפטים יריב לוין, למרות כל המשברים מול הרשות השופטת, לא הפר פסיקה של בג"ץ. במתח שבין שתי הגישות, לא ברור מה יקרה אם בג"ץ יכריע כי יש למנות את נציב שירות המדינה ועד כמה הקרע בין הרשויות ילך ויעמיק.