היום (רביעי) מתקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב דיון מכריע בעניינה של סיגל איצקוביץ', שהואשמה ברצח בנה בן ה-6, ליאם. הדיון מגיע לאחר שפאנל של שלושה פסיכיאטרים מומחים קבע כי איצקוביץ' לא הייתה אחראית למעשיה בעת ביצוע הרצח.

הפרקליטות קראו את חוות דעת וציינו שהיא הייתה במצב פסיכוטי בזמן המקרה כמו שהיום היא יכולה לעמוד לדין. לאחר שהשופט הקריא את כתב האישום, איצקוביץ הודתה בכל פרטי כתב האישום כאשר אמרה לשופט ׳אמת׳ שהוא סיפר כיצד דקרה את בנה ליאם והכלב המשפחתי. הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לקבוע שהנאשמת ביצעה את העבירה ולקבוע זיכוי ושבית המשפט יתן צו אישפוז לתקופה המירבית של 25 שנים.

בית המשפט דחה את החלטתו ליום ראשון. "קוראים את חוות הדעת ורואים שהיה רקע", אמר השופט ירון לוי לפרקליטות וההתקף הפסיכוטי החל שלושה ימים לפני. השופט תהה כיצד הפרקליטות לא מתייחסת למקרה 6 שנים לפני שעלתה על גג בית עם בנה התינוק ומה נעשה מאז.

השופט גם התקיל את התובעת האם לדעתה האירוע יכול להימנע ולא היתה לה תשובה. איצקוביץ' עצמה וכך גם בעלה דורון שהגיע לדיון לא רצו להגיד דבר.

דורון הס אבא של ליאם (צילום: מאיה כהן)
דורון הס אבא של ליאם (צילום: מאיה כהן)

על פי כתב האישום, ביום 16 ביולי 2024, איצקוביץ' דקרה את בנה ליאם דקירות רבות בכל חלקי גופו בחדר הרחצה בביתם בהרצליה, מה שהוביל למותו. בנוסף לרצח, איצקוביץ' מואשמת בעבירות חמורות נוספות הכוללות חבלה בכוונה מחמירה, התעללות, הרג בעלי חיים ושיבוש מהלכי משפט. איצקוביץ' הודתה בביצוע המעשים, אך טענה כי אינה אחראית למעשיה מאחר שבזמן האירוע הייתה חולה במחלה שפגעה ברוחה. 

בחוות דעת ראשונה מטעם הפסיכיאטר המחוזי נקבע כי איצקוביץ' הייתה במצב פסיכוטי פעיל בעת האירוע, מצב שפגע ביכולתה להבחין בין טוב לרע. למרות זאת, המדינה ביקשה חוות דעת נוספת בשל העדר רקע פסיכיאטרי קודם של הנאשמת, העדר אבחנה רפואית מדויקת וחומרת המעשים המיוחסים לה.

הרכב השופטים בראשות השופט ירון לוי קבע כי נוכח חומרת המקרה והנסיבות המזעזעות, יש הצדקה לבחינה מעמיקה נוספת של מצבה הנפשי של הנאשמת. הפאנל הפסיכיאטרי שמונה לצורך כך הגיש לפני כשבועיים את חוות הדעת הסופית, שבה נקבע כי איצקוביץ' אכן לא הייתה אחראית למעשיה בעת ביצוע הרצח.

כעת, בדיון שיתקיים היום, יידרש הרכב השופטים להחליט האם לקבל את חוות הדעת הפסיכיאטרית, לבטל את המשפט נגד איצקוביץ' ולהורות על אשפוזה בבית חולים פסיכיאטרי.