ארבעה העתקי דו"חות תנועה שנמצאו בתיק אישי של שוטר חשפו שיטה שיטתית של הונאה: סגן ראש משמרת סיור במשטרת ישראל הורשע בזיוף חתימות של אזרחים על דו"חות תנועה, מבלי שפגש אותם או מסר להם את העתקי הדו"חות כנדרש.
בהכרעת הדין, קבעה השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב מבית משפט השלום בחיפה, כי סאלח סאלח, ראש משמרת סיור במשטרה, אחראי לארבע עבירות של זיוף בידי עובד ציבור ושלוש עבירות של שימוש לרעה בכוח המשרה, לאחר שמעשיו גרמו לאזרחים תמימים לשלם קנסות מוגדלים בשל דו"חות שכלל לא ידעו על קיומם. בעקבות זאת, הושעה השוטר מעבודתו.
הפרשה התגלתה כאשר קצין אג"מ, מצא בתיקו האישי של הנאשם ארבעה העתקי דו"חות תנועה שהיו אמורים להימסר לאזרחים. בבדיקה שערך ראש משרד תנועה בתחנה, התברר כי לאזרחים נשלחו דרישות לתשלום קנס מוגדל, מאחר ולא שילמו את הקנסות במועד. על פי כתב האישום, הנאשם ערך ארבעה דו"חות תנועה על שמם של שלושה אזרחים: שניים לאאותו אדם בגין נהיגה ללא רישיון בתוקף ונהיגה ברכב לא תקין, ולשניים אחרים בגין רכיבה על אופנוע ללא קסדה.
בכל המקרים, הנאשם סימן על גבי הדו"חות שהם "נמסרו ביד" וחתם בשם האזרחים חתימה הנחזית להיות חתימתם, המאשרת את קבלת ההודעה. כמו כן, רשם בסעיף "דברי הנהג" בדו"חות "אין תגובה", למרות שלא שוחח עם האזרחים ולא פגש אותם. "הנאשם העביר את דו"חות המקור שמילא עם החתימה המזויפת לגורם המוסמך במשטרה לצורך הזנתם במערכת המשטרתית. את העתקי הדו"חות, אותם ככלל יש למסור לאזרחים, שמר הנאשם ברשותו ולא ציין כי העתקי הדו"חות לא נמסרו לאזרחים", נכתב בכתב האישום.
במקרה אחד, סיפר רוכב האופנוע, הוא נאלץ לשלם קנס מוגדל בסך 375 שקלים וגילה אודות הדו"ח רק לאחר שהוטלו עליו עיקולים. הוא העיד כי האופנוע כלל לא היה ברשותו במועד הנטען, אלא נמכר לאדם אחר והחתימה המופיעה על הדו"ח אינה שלו.
הנאשם כפר במיוחס לו וטען כי פגש את האזרחים, זיהה אותם, מסר להם את הדו"חות, והם חתמו עליהם אך לאחר מכן זרקו את ההעתקים ועזבו את המקום. בנוגע לדו"חות של אחד מהנהגים טען הנאשם בבית המשפט כי לאחר שהסיע מעוכב מהאירוע לתחנת המשטרה, חזר לזירה ופגש את הנהג, מסר לו את הדו"חות אך הלה זרק אותם וברח כששמע שהנאשם עומד לקרוא לשוטרי יס"מ. לגבי הדו"ח של אחד מרוכבי האופנוע, טען הנאשם כי זיהה את נהג האופנוע לפי רישיון רכב שהיה בידו ולא לפי המסוף.
השופטת פיקוס בוגדאנוב דחתה את גרסת הנאשם כבלתי מהימנה לאחר שמצאה סתירות רבות בעדותו, ובעיקר לאור ראיות אובייקטיביות שהציגה התביעה. "כל החתימות על גבי הדו"חות הן 'קשקוש', ובהשוואה לדוגמאות חתימה של האזרחים, הוכח כי החתימות על הדו"חות אינן שלהם", נכתב בהכרעת הדין.
בית המשפט קבע כי הנאשם פעל בשיטה דומה בכל ארבעת המקרים: רשם דו"חות מבלי לפגוש את הנהגים, ציין שנערך זיהוי באמצעות מסוף למרות שלא היה כזה, ציין "אין תגובה" מצד האזרח למרות שלא פגש אותו, וזייף את חתימתו של האזרח על קבלת הדו"ח. "הנאשם עשה שימוש בכוח שניתן לו בתור שוטר במשטרת ישראל לתת דו"ח תנועה, וזאת באופן שרירותי, וכתוצאה ממעשיו נגרמה פגיעה בזכותם של שלושת האזרחים," קבעה השופטת.