בית משפט השלום בתל אביב גזר באחרונה, עונשי מאסר על שני צעירים שתקפו באכזריות עובד מלון רק משום שביקש מהם לעזוב את המקום. תקיפה אלימה אחת, שנמשכה דקות ספורות בלובי מלון בתל אביב, הפכה את חייו של המתלונן לגיהנום של סבל מתמשך - שהובילה לנכות צמיתה, ועד לטראומה נפשית שהותירה אותו "עם הפחד להיות בחוץ". השופט שמאי בקר קבע בגזר דינו כי מדובר ב"אלימות משולחת רסן שריסקה את חייו של המתלונן" והדגיש כי האחריות לברוטליות זו מוטלת במלואה על הנאשמים, שהפכו חייל צעיר בשירות סדיר לנכה המתקיים מקצבאות.

לפי כתב האישום המתוקן, אושרי אבשלומוב, דניאל גבאי ואסף בר (שעניינו עדיין נדון) השתכנו במלון בתל אביב בינואר 2023. התעורר חשד שהם השליכו חפצים מחלונם בקומה השמינית, ומתלונן שהיה אחראי ביטחון בבית המלון וחברו ביקשו מהם לעזוב את המקום. 

הנאשמים עזבו את המלון, אך חזרו לאחר דקות ספורות כדי לעמת את עובדי המלון על הזמנת המשטרה. במהלך העימות, גבאי נגע בכתפו של המתלונן, וכשהלה הדף אותו בתגובה, אבשלומוב ובר התקרבו במהירות והחלו להכותו. בזמן שהשלושה תקפו אותו, הוציא בר שרשרת חוליות מברזל והטיח אותה פעמיים בפניו של המתלונן, בעוד שאבשלומוב וגבאי המשיכו לתקוף את המתלונן עד שהתמוטט.

התביעה ביקשה להשית על אבשלומוב 15 חודשי מאסר בפועל ועל גבאי 17 חודשי מאסר בפועל. לדברי התובעת, "העובדה שהאירוע הסתיים כפי שהסתיים זה נס", והדגישה את האכזריות שהיתה גלומה במעשיהם של הנאשמים. עו"ד אלעד אלימלך, טען כי מרשו אבשלומוב, לא נושא באחריות לנזקים הקשים ביותר שנגרמו למתלונן. הסניגור הוסיף כי לאחרונה הוא החל הליך של הכשרה מקצועית. עוד ציין כי אבשלומוב מטפל באביו.

בא כוחו של גבאי, עו"ד זוהר משה מהסנגוריה הציבורית, טען כי למתלונן "היתה תרומה מסוימת חלקית לאירוע", וכי מתחם העונש ההולם צריך להתחיל במספר חודשי מאסר שניתן לרצות בעבודות שירות. הוא ביקש למקם את עונש מרשו בתחתית המתחם שהתבקש.

הקורבן עצמו סובל מפגיעות פיזיות ונפשיות חמורות, והוכר כנכה לצמיתות על ידי המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, המתלונן סובל מתסמיני פוסט-טראומה "חריפים ביותר" ומוכר כנכה על ידי המוסד לביטוח לאומי בשיעור של 45%. שירות המבחן סיכם כי "אירוע הפגיעה קטע את רצף חייו, העמיד אותו במצב קיצוני של חוסר אונים והשפלה, והותיר אותו עם נזקים רפואיים משמעותיים".

השופט בקר התייחס לתסקיר נפגע העבירה וציין: "הנה כי כן, הפגיעה של הנאשמים הותירה במתלונן נזקים ופגיעות קשות: פיזיות, נפשיות, כלכליות, חברתיות, ולמעשה - בכל תחומי החיים. תסקיר שירות המבחן לימד כי חלק מהנזקים בלתי הפיכים, שיש בהם כדי לפגוע באיכות חייו של המתלונן הצעיר, ולצמיתות", כתב השופט והוסיף: " תסקיר קרבן העבירה הוא מטלטל ממש. כל קורא סביר יניד ראשו אנה ואנה, בצער ותסכול על הנזקים הקשים שנגרמו לקורבן התמים, וישאל עצמו, רטורית: הניתן בכלל להרהר על אי-שליחת הנאשמים הללו לבית הסוהר?".

בסיכומו של דבר, השופט שמאי בקר קבע כי מתחם העונש ההולם נע בין 10 חודשי מאסר לריצוי בפועל ועד 24 חודשי מאסר. בגזר דינו כתב השופט: "נוכח הסתמיות המקוממת של האלימות מצד הנאשמים, התקיפה הברוטאלית והקשה, ובעיקר - הנזק שנגרם למתלונן הצעיר - שכלל גם נזק קבוע לצמיתות, לא ניתן להימנע מעונש מאסר של ממש". בסופו של דבר, השית השופט על אבשלומוב 10 חודשי מאסר בפועל ועל גבאי 11 חודשי מאסר בפועל, בנוסף, כחלק מהסדר הטיעון, אבשלומוב ישלם פיצוי בסך 3,000 שקלים למתלונן, וגבאי ישלם פיצוי בסך 5,000 שקלים.