בית המשפט העליון קיבל את ערעורה של המדינה והרשיע אישה בעבירה של מסירת ידיעה העלולה להיות לתועלת האויב, בנוסף לעבירה שבה הורשעה כבר בערכאה הקודמת – מגע עם סוכן חוץ. השופט אילן סלע מבית המשפט המחוזי בירושלים גזר על האישה עונש של חודשיים וחצי מאסר בלבד, וקיבל ביקורת על כך משופטי העליון.
המדינה הגישה את הערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים, אשר זיכה את הנאשמת מעבירה זו והרשיע אותה רק במגע עם סוכן זר. בפסק הדין נקבע כי הנאשמת קיימה קשרים עם גורם זר אשר פעל, לפי קביעת שירות הביטחון הכללי, מטעם המודיעין האיראני.
על פי כתב האישום, הנאשמת ניהלה במשך מספר שנים קשר עם אדם שהציג עצמו בשם ראמבוד נמדר, אשר ביקש ממנה מידע על מוסדות ציבור, גורמי ביטחון ואישים בכירים בישראל. היא סיפקה לו מידע ותיעוד, בין היתר על מיקומי בסיסים צבאיים, שגרירות ארה"ב, מערכי אבטחה ונהלי גיוס לצה"ל.
בית המשפט המחוזי קבע כי אין די ראיות לקשור את ראמבוד ישירות לגורמי מודיעין איראניים ולכן זיכה את הנאשמת מעבירת מסירת ידיעה לאויב. אולם, בית המשפט העליון הפך את ההחלטה וקבע כי יש די ראיות לקבוע שהגורם הזר היה שלוח של מדינת אויב, וכי הנאשמת הייתה מודעת לכך.
בפסק הדין צוין כי חוות דעת של איש שב"כ הצביעה על התאמה בין דפוסי הפעולה של ראמבוד לבין שיטות הפעולה של המודיעין האיראני. נקבע כי לא מדובר באדם פרטי שפעל ממניעים אישיים, אלא בגורם שפעל בשיטתיות לאיסוף מידע בעל פוטנציאל ביטחוני.
"המשיבה חשדה באופן ממשי ומוחשי וברמה גבוהה כי ראמבוד פועל מטעם "אויב", הגם שלדבריה לא ידעה זאת בוודאות. חרף האמור, ושמא יש לומר כי דווקא בשל טיב מודעותה לזהותו של ראמבוד, המשיבה המשיכה בקשר רציף עמו במשך שנים, העבירה לו תצלומים ופרטי מידע באופן חלקי, ואף קיבלה תמורה כאמור בדמות מידע על המתרחש באיראן", כתב השופט יוסף אלרון.
השופט אלרון הוסיף: "בכל דור ודור, אויבי מדינת ישראל מבקשים וחורשים רעתה ללא לאות – הן במערכה צבאית כאירועי השבעה באוקטובר, הן במערכה חשאית, בתחבולה, הטעייה ועורמה. בשנים האחרונות, דרכם של הגורמים העוינים אל אזרחי ישראל – נגישה מאי-פעם באמצעות המרחב הדיגיטלי. כך, כמעט באופן ישיר, אויבי ישראל מניחים ידם על אזרחים מן השורה באמצעות המרחב הרשתי (אינטרנטי), מטפחים אותם כמקור מידע מהימן על הנעשה בישראל, ואף מפעילים אותם למען הגשמת מטרותיהם הנלוזות לפגיעה בביטחון המדינה".
"עת צרה היא לישראל, ועלינו לעמוד בפרץ ולהתריע כי מי שבחר להעביר מידע לאויב או למי שהוא סבר שהוא אויב – יורשע וייענש בחומרה, גם אילו הדבר לא נעשה על מנת לפגוע בביטחון המדינה", הבהיר השופט אלרון, ומתח ביקורת חריפה על השופט אילן סלע: "על המשיבה נגזר עונש מגוחך, רחוק ביותר מלהלום את חומרת מעשיה; כך שאילו היה מוגש ערעור על חומרת העונש, היה נדרש לאמצו בשתי ידיים ולהשית על המשיבה עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח לתקופה משמעותית ביותר". עם זאת, מכיוון שהפרקליטות לא הגישה ערעור על חומרת העונש, הנאשמת תשב במאסר חודשיים וחצי בלבד.