שלושה טרקטורונים, להקת צבאים מבוהלת, ומרדף אכזרי שהסתיים בדם: שבע שנים לאחר מכן, גזר בית המשפט עונש של 35 אלף שקלים קנס ומאסר על תנאי, על אחד הציידים הברוטליים שרדפו, דרסו ושיספו את גרונות הצבאים בשדות טירת צבי.

לפי כתב האישום, השתתף הנאשם יחד עם שני נאשמים נוספים, בציד צבאים תוך שימוש בטרקטורונים. הנאשמים איתרו להקת צבאים בת שישה פרטים וערכו מרדף אכזרי אחריהם. תחילה רדפו אחר צבייה, כאשר שניים מהנאשמים חסמו את דרכי הבריחה שלה ואחד הנאשמים רדף אחריה עד שדרס אותה. דקות ספורות לאחר מכן, כיתרו השלושה צבי זכר בתוך פרדס והמיתו אותו באמצעות שיסוף גרונו. במהלך ניסיון ההימלטות מהמקום, כאשר שוטרים ופקחי רשות הטבע והגנים ביצעו מרדף אחריהם, התהפכו הטרקטורונים כאשר מתחת לטרקטורון של הנאשם נמצאה גווייתו של הצבי ששיספו את גרונו.

לפי חוות דעת מקצועית שהוגשה לבית המשפט, הימלטות בעל חיים, מסוג צבי, מכלי רכב ממונע, גורמת לסבל רב ומהווה התעללות והתאכזרות ממשית. "המאמץ המתמשך, בו הם נסים על נפשם בניסיון להציל את חייהם, מביא למועקה נפשית שהגוף אינו מסוגל להתמודד איתה למשך יותר מדקות בודדות", נכתב בחוות הדעת.

בטיעוניה לעונש, הדגישה נציגת התביעה את חומרת המעשים והערכים החברתיים שנפגעו, ובהם "שמירה על בעלי החיים באשר הם והגנה על החלש וחסר הישע". התובעת טענה כי "מדובר במעשה צייד פרוע ללא רסן" ועמדה על כך ש"בית המשפט צריך להעביר מסר של ענישה משמעותית בעבירות מהסוג זה".

מנגד, סנגורו של הנאשם, הדגיש את מצבו הרפואי הקשה של הנאשם וביקש להתחשב במצבו ולהסתפק בהתחייבות וקנס מזערי. הסנגור טען כי "כל עונש אחר יפגע בנאשם בצורה דרסטית".

במהלך ההליכים המשפטיים, הורשע הנאשם בשורת עבירות הכוללות התאכזרות בבעלי חיים, פגיעה בערך טבע מוגן, ציד חיית בר מוגנת ללא רישיון וציד בשיטות אסורות (רדיפה בכלי תחבורה ממונע).

בגזר הדין, ציין השופט מישורי לב טוב את הצורך בהחמרת הענישה בעבירות הפוגעות בבעלי חיים, וציטט מפסיקה קודמת: "התאכזרות ופגיעה בבעלי חיים, מעבר לפגיעה העקיפה שהיא גורמת לבני האדם, מעידה על אטימות לב וקהות חושים". השופט קבע כי מדובר במעשים חמורים שבוצעו בצוותא, תוך תכנון מוקדם ולא בלהט הרגע. "מדובר בהתארגנות ושיתוף פעולה של שלושה מעורבים אשר פעלו בצוותא לביצוע העבירות", כתב השופט.

למרות שמתחם העונש ההולם נקבע כמצדיק מאסר בפועל, החליט השופט לסטות ממנו לקולא בשל מצבו הרפואי של הנאשם. "שקלתי בכובד ראש להשית על הנאשם מאסר בפועל שירוצה בעבודות שירות, אך חוות הדעת של הממונה שהוגשו בעניינו של הנאשם קבעו כי הנאשם אינו כשיר לרצות עבודות שירות ו/או לעבוד בכל עבודה היות והדבר עלול לסכן בריאותו", הסביר השופט את החלטתו.

בפסיקתו, הדגיש השופט את הצורך בהרתעה: "הקושי של רשויות האכיפה לשים ידם על עברייני הציד, לאסוף כנגדם ראיות מרשיעות ובכך למגר התופעה לצד החשש להכחדת הצבי הארץ ישראלי דורשים כי ידעו העבריינים בפועל והעבריינים בכוח כי העונש הצפוי לאדם הבוחר לצוד חיות בר מוכנות בלא היתר הינו מרתיע והופך את העבירה לבלתי כדאית כלכלית בעליל".