עו"ד אורי קורב, המייצג את איש העסקים ג'יי פוטליק, שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103fm על הזימון של המשטרה לעדות את הלוביסט ג'יי פוטליק במסגרת חקירת קטארגייט.
לדבריו, "הרשויות פנו אליו ואלינו, ואמרו לו שהוא נדרש למסור עדות ושהוא לא חשוד בשום דבר. נשתף פעולה באופן מלא. הוא לא צפוי להגיע לישראל, נשמח לתאם מועד מעכשיו וצפונה". עוד הוסיף, "אין אופציה לזמן אדם שהוא אזרח אמריקאי שגר בארה"ב. יש אופציה לבוא אליו לעשות חיקור דין. הודענו למשטרה שאנחנו מוכנים ומזומנים לשתף פעולה באופן מלא, והדבר הזה אמור להיות מתואם. חשוב להדגיש שאנחנו מדברים על הפרשה הזאת. אני מגיע כמייצג של עד".
ביחס לחשדות המיוחסים לו, אמר עו"ד קורב כי "הוא לוביסט עם חברה, והחברה שלו עובדת עבור הקטארים בארה"ב ולא בישראל. הוא לא רק לגיטימי, כל מי שעבד מולו והכיר אותו ידע שזה המצב". עוד הוסיף, "חשוב לי להגיב שאין שום מחלוקת שג'יי פוטליק הוא יהודי אוהב ישראל. מרגע שפרצה המלחמה הוא כמעט ולא עשה כלום, וכל מה שהוא עשה היה לניצול לטובה של הקשרים שלו עם הקטארים לשחרור החטופים. אנחנו יודעים שעוד אנשים במדינת ישראל עסקו בפעולות מול הקטארים כדי לסייע בתיווך לשחרור החטופים".
על מעורבות פלדשטיין, אמר עו"ד קורב כי "יכול להיות שלמרות שהוא לא יודע אנגלית הוא האיש הכי מתאים למשימה, או שהוא איש מקושר לא בגלל לשכת ראש הממשלה. האיש נשכר לעשות יחסי ציבור, ויש שם סט של כישורים שצריך. אני לא רוצה להיכנס לתוכן הדברים".
עוד הוסיף, "השופט קובע שיש ראיות ברמה נדרשת לחשד סביר, לכאורה ראיות שיכולות לבסס אותו. הוא לא קובע שאלה העובדות. העובדות שקבע בית המשפט הן לא נכונות. הסיפור המסופר לא נכון. זה מה שקורה בטיבה של חקירה כשמתקבל חלק מהתמונה. אני אומר שהסיפור המסופר ממש לא נכון, והסיפור האמיתי הוא אחר. אני יכול לומר שהוא העביר כספים והדבר נכון, ואני יכול לומר שהוא בקשר מול הקטארים במסגרת התנדבות מלאה שלו שבאה לעשות טוב".
על המעורבות של אוריך: "האופן שבו הדבר הזה מתואר בהחלטה הוא לא נכון. אני לא אומר שבית משפט טעה, אני אומר בדבר הזה התיאור לא נכון".
"אני מניח שראש הממשלה לא מודע לדבר הזה. אם הם עובדים עבור מדינה זרה זה לא נשמע טוב וצריך לבדוק את זה. בתפקידי הקודם הייתי אמון על ניהול חקירות ביטחוניות רבות. ראש הממשלה מסר עדות, לו היו אינדיקציות שהוא חשוד, הוא היה נחקר באזהרה. פוטליק כנראה לא מעורב ברמת החשד שמעוררת בעיה עם ההתנהלות שלו. כשהפרטים יהיו בחוץ, תראו כמה אני צודק".
"השימוש בפרק הביטחון שגוי מהיסוד בעניין הזה. זה יכול לעורר אולי חשד להפרת אמונים ושאלות אחרות בהנחה שהם ייחשבו עובדי ציבור. לגבי הסיפור של מגע עם סוכן חוץ מתוך החשדות, מדובר בפרק שצריך להשתמש בו בחרדת קודש, וזאת טעות משפטית. מדינת חוץ היא כל מדינה שהיא לא מדינת ישראל. הסעיף אומר שאם היית בקשר עם גורם אמריקאי למשל שיש לו קשרים עם הממשל, אתה בקשר עם סוכן חוץ. העבירה של מגע עם סוכן חוץ לא קשורה לשום ניגוד עניינים".