ביום שישי האחרון, קוף שנמצא נטוש בתוך כיתה בבית ספר בטייבה חולץ על ידי פקחי רשות הטבע והגנים בסיוע המשטרה. הוא הועבר למקלט מוגן. לא מדובר באירוע בודד – יום קודם לכן, ביום חמישי, אותר קוף נוסף, כשהוא במצוקה בתוך כלוב בשטח פתוח במרכז הארץ. גם הוא חולץ והועבר לטיפול רפואי.

באותו יום בדיוק, בדרום הארץ, שוטרי תחנת שגב שלום ותחנת עיירות איתרו שני קופי גנון ירוק נוספים באזור הנגב. השניים הועברו על ידי פקחי רשות הטבע והגנים למקלט הקופים הישראלי. בינתיים, משטרת ישראל ורשות הטבע והגנים מוסיפות לעקוב אחר מקרים נוספים ולפעול לאיתור החשודים.

הקוף שאותר בנגב (צילום: דוברות המשטרה,דוברות רשות הטבע והגנים)
הקוף שאותר בנגב (צילום: דוברות המשטרה,דוברות רשות הטבע והגנים)

תושב הפזורה הבדואית, שביקש להישאר בעילום שם, מספר על התופעה מנקודת מבטו: “אין מה לעשות באמת. כן, עכשיו המשטרה תופסת כל יום איזה קוף או חיה אחרת, אבל זה לא באמת יפתור את הבעיה. זה מרגיש שלא מבינים. הנוער רק מתלהב מכל העניין של המרדף של המשטרה – אחרי זה הם מעלים סרטונים לפייסבוק ולטיקטוק ולכל מיני מקומות, רק בשביל להתגרות". הוא מדגיש שלא מדובר בכלל האוכלוסייה: “שוב, זה מיעוט קטן של אנשים ולא צריך להכליל חברה שלמה. אבל הבעיה היא שכל המלחמה בזה רק תגביר את העבירות. צריך למצוא פתרון אחר".

בעבר סיפר למעריב ראובן אלמעלם, מנהל מחלקת הזוחלים במדבריום – פארק החיות ע”ש ג’ק, ג’וזף ומורטון מנדל בבאר שבע, אשר מכיר מקרוב את הנושא: “בכדי להשיג את בעלי החיים האלה, נעשה צייד אגרסיבי וחסר גבולות, והסבל של בעלי החיים רק מתחיל שם. אחרי ההפרדה שלהם מבית הגידול והלהקה, הם עוברים תלאות כדי להגיע ליעד המכירה. התנאים בהם הם מוחזקים ומועברים הם גרועים – המזון שהם מקבלים לא מותאם בשום צורה לצורך הפיזי ולגיל של בעלי החיים, והם עוברים ממקום למקום כמו חפץ.”

האירועים האחרונים הם תזכורת מטרידה למציאות עגומה – עולם של סחר אכזרי, בידור מזעזע וחיות בר שמוצאות את עצמן בכיתה, בבית ספר או בכלוב בשדה פתוח. השאלה שנותרה פתוחה: האם הרדיפה הנקודתית של המשטרה תספיק – או שדרוש פתרון עמוק יותר?