עתירה הקוראת לפתוח את תיק רצח תאיר ראדה ז"ל הוגשה היום (חמישי) לבג"ץ, עשור לאחר הרצח. העותרים הם סגן ניצב אלכס פלג וחיים סדובסקי, שלקחו על עצמם את המלחמה לזיכוי רומן זדורוב, שהורשע כרוצח בתיק בשלוש ערכאות משפטיות ומרצה מאסר עולם. השניים, שהיו עדים מומחים במשפט זדורוב, חקרו את פרשת ראדה-זדורוב לעומק וטוענים שלזדורוב "נתפר" תיק ושהוא לא הרוצח, זאת למרות שהודה בחקירה.



עו"ד ניר יסלוביץ', המייצג את העותרים, אמר הבוקר לגבי גזית ב-103FM: "יש חומרים חדשים שהתפרסמו בתקשורת לפני כשבועיים אבל בית המשפט העליון לא קיבל אותם. הצפנו את בית המשפט במספר ראיות, בין היתר ראיות שלא נחשפו בשום מקום. הפרקליטות מצאה איפשהו שיש טביעות אצבע, מגוון רחב של טביעות אצבע מתא השירותים בו נרצחה תאיר ראדה ז"ל. כשיש טביעות אצבע צריך לבחון אותן. טביעות האצבע הללו לא נבחנו. יש גם עקבות נעל על האסלה. העניינים האלה לא הועלו (בפני בית המשפט), הוסתרו".



"העותרים גם טוענים שיש ראיות שהוגשו בכחש, שזויפו וחלקן הוגשו לבית המשפט", הוסיף עו"ד יסלוביץ'. "אלה דברים חמורים ביותר שהם טוענים ועומדים מאחוריהם. למשל, אם לרומן זדורוב יש מכנסיים, והוא אומר תתפסו את המכנסיים שלי, כי אין עליהם סימני דם מיום האירוע, והם מוצאים את המכנס וראש צוות החקירה מורה להשמיד את המכנסיים, שהם ראייה מזכה, אז זו פעולה קשה, שפגעה פגיעה אנושה בזכות של רומן זדורוב למשפט הוגן, ובית המשפט העליון לא יכול להתעלם מכך.



"העותרים גם הציגו בפניי תמונות נוספות עם טביעות ידיים וסימנים של דם עליהן, שנראו בזירה. האיכות שלהן היא איכות נמוכה ורק עכשיו מצאו לנכון למסור לסנגורים את התמונות הללו. היכן היו כל הראיות האלה? מדוע לא מסרו אותן בזמן אמת? האם כך ניתן לצפות מהפרקליטות במדינת ישראל להתנהג בצורה הוגנת וראויה? מן הראוי שבית המשפט יבחן בחינה מדוקדקת את ההתנהלות".






"התזה שלי היא שהמשטרה סימנה לה מי הרוצח ויצאה במסיבת עיתונאים", אמר עו"ד יסלוביץ'. "כשלצוות החקירה היה אינטרס לפענח את הפרשה, הם רצו בקצב מסחרר כדי להצדיק את התזה שלהם, שרומן זדורוב הוא הרוצח. ואז לא מביאים לבית המשפט את כל הראיות ומסתירים מבית המשפט ראיות, או מובילים את בית המשפט להצגת מצגים כוזבים.



"למשל, כששני תלמידים אומרים, ראינו את תאיר עולה במדרגות ואף אחד לא הלך אחריה, אז איך זה מתיישב עם המצג שצוות החקירה הציג לבית המשפט, לפיו התלמידים לא יכלו לראות את תאיר עולה במדרגות, משום שהם עמדו מחוץ לבית הספר. ואני הצגתי לבית המשפט צילומים אותנטיים של התלמידים שאומרים אנחנו עמדנו פה, מתחת לגרם המדרגות. שופטים הם בני אדם ולא מלאכים ולכן הם יכולים להגיע לכלל מסקנה שגויה, כשלא מציגים להם ראיות אותנטיות ואמיתיות לגבי מה שקרה באירוע".



"הלקוחות שלי חשים חובה למנוע מאדם (זדורוב) חף מפשע לרצות את עונשו. אם העתירה תידחה, הלקוחות שלי ימשיכו את המלחמה לזיכוי רומן זדורוב", סיכם.