הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה קיימו היום (רביעי) שימוע לפני העמדה לדין לאשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, בפרשת המעונות. נתניהו חשודה בקבלת דבר במרמה, ועורכי דינה ניסו לטעון היום בשימוע כי המעשים לא חצו את הרף הפלילי. לפני ארבעה חודשים הודיע היועץ המשפטי לממשלה על כוונה להגיש נגד נתניהו כתב אישום. נתניהו עצמה, שלא נמצאת בארץ משום שהצטרפה לביקור של ראש הממשלה בהודו, לא הגיעה למשרד המשפטים, ועורכי דינה ייצגו אותה בדיון.



בתום השימוע ביקשו הסנגורים להשלים טיעוניהם בכתב. בקשתם התקבלה והם צפויים להעביר טיעונים כתובים נוספים בהקדם. לאחר זאת, ייבחנו הדברים ותתקבל החלטה סופית בפרשה.

עפ"י החשד, החל מראשית חודש ספטמבר 2010, לכל המאוחר, ועד לחודש מרץ 2013, פעלה גב' נתניהו, בצוותא עם עזרא סיידוף, אשר שימש תחילה כראש אגף בכיר משאבים חומריים ומבצעיים במשרד ראש הממשלה ובהמשך כסמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה, ליצירת מצג שווא שלפיו במעון הרשמי של רה"מ ברחוב בלפור בירושלים לא מועסקת מבשלת, למרות שבפועל לאורך כל התקופה הועסקו במעון מבשלות.



הסיבה למהלך, עפ"י החשד, היא על מנת לעקוף את הוראות הנוהל, בהן נקבע בין היתר כי "במצב בו לא מועסק/ת במעון הרשמי מבשל/ת, ניתן יהיה להזמין על פי הצורך מזון מבושל מוכן למעון הרשמי...", ולהשיג כתוצאה מכך את מימון המשרד הן להעסקה של מבשלות שבישלו ארוחות במעון והן להזמנת ארוחות מוכנות ולהזמנת שפים שיבשלו במעון. בדרך זאת התקבלו במרמה מהמדינה מאות ארוחות ממסעדות ומשפים בשווי של כ-359 אלף שקל.



לפי ההערכה, פרקליטיה של נתניהו הטילו את האחריות של ניפוח ההוצאות במעון על אב הבית לשעבר מני נפתלי. טענות אלה כבר הועלו במסגרת הדיונים בתביעת הדיבה שהגיש נפתלי נגד מקורבי נתניהו, והדיונים בה נעצרו מאז כדי לא לפגוע בהליך הפלילי נגד רעיית ראש הממשלה.



לפני יומיים דחה בג"ץ עתירה של העיתונאי אורי משגב נגד היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בדרישה שלא הוא יקיים את השימוע לשרה נתניהו. משגבה טען כי לנוכח ההיכרות המתמשכת בין מנלדבליט לרעיית ראש הממשלה, יש פה חשש לניגוד עניינים. בג"ץ נענה לבקשת היועמ"ש ודחה את העתירה בגלל שהוגשה מאוחר מדי.