ניצב בדימוס משה אדרי הודיע הערב (רביעי) לשר לביטחון הפנים כי החליט להסיר את מועמדותו לתפקיד מפכ״ל המשטרה. ״לצערי, ישנם כוחות רבים שכל מטרתם היתה, מהיום בו הוכרזתי כמועמד, לסכל את מועמדותי לתפקיד, להכפיש ולרמוס את שמי הטוב ולפגוע במשפחתי", כתב אדרי, "לחמתי בצה״ל כסגן מפקד סיירת גולני, לאחר מכן שירתתי במשטרת ישראל למעלה מ-28 שנים בתפקידי ליבה, ביחידות המיוחדות, בתחנות, במרחבים וכמפקד המחוזות המורכבים ביותר וזכיתי להערכה רבה. פיקדתי על עשרות אלפי שוטרים, שעמדו איתי ולצידי בכל תפקידיי באירועים גדולים ומאתגרים למען ביטחון הציבור, בלוחמה בטרור ובפשיעה. אני מצדיע להם". 

עוד כתב אדרי כי "אין בכוונתי לאפשר את המשך מסע ההכפשות נגדי, בזמן שכל חטאי הוא, שנבחרתי כמועמד לתפקיד החשוב של המפקח הכללי של משטרת ישראל. כבר עם הכרזת מועמדותי לתפקיד היתה בי התחושה כי מנסים לסכל אותה בכל דרך. תחושה זו קיבלה משנה תוקף עם פרסום חוות הדעת של הועדה ובמיוחד חוות דעתם של שני חברי הועדה, נציב שירות המדינה, פרופ׳ דניאל הרשקוביץ ומר משה טרי, שהמליצו לאשר את מועמדותי  וכתבו בחוות דעתם: 'יש כאן ניסיון לפגוע במועמדות המועמד בכל מחיר'". 

אליעזר גולדברג. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
אליעזר גולדברג. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

"בימים האחרונים ועם התקדמות התהליך, מסע ההכפשות חצה כל גבול והביא לפגיעה בשמי הטוב, על לא עוול בכפי", המשיך, "אני מודה לשר לביטחון הפנים על האמון הרב שנתן בי כאשר עמד לצידי לאורך כל הדרך ולציבור  בישראל על תמיכתו הרבה בי, אשר חש את העוול שנגרם לי והביע זאת בפני בכל מקום בו ביקרתי.

לסיום כתב כי "ברור לי כי גם לאחר שהממשלה תמנה אותי למפכ״ל אהיה צפוי להליכים משפטיים ממושכים לאישור מועמדותי, לכן, מתוך דאגה כנה ואהבה  למשטרת ישראל, שעלולה להישאר ללא מפקד קבוע  חודשים רבים ושתישא גם כן במחיר הסערה ומסע ההכפשות , גמלה בליבי ההחלטה בימים האחרונים להודיע על הסרת מועמדותי לתפקיד. אני מאחל הצלחה רבה למי שיבחר לתפקיד המפכל ואמשיך להירתם לכל משימה למען מדינת ישראל ואזרחיה״.

נפגש עם בודקת פוליגרף

גורמים הבקיאים בהליך מינויו של ניצב בדימוס משה אדרי למפכ"ל המשטרה אמרו מוקדם יותר הערב כי "הסיפור גמור" וכי הקצין בדימוס לא ימונה לתפקיד. הדברים באו על רקע דיווח באתר וואלה לפיו אדרי ובוחנת הפוליגרף שיתפו פעולה על מנת לשבש את עבודת הוועדה למינוי בכירים. לפי הדיווח, משרד המשפטים בודק חשד לפיו המועמד קיבל "הדרכה" מבוחנת הפוליגרף כיצד לעבור את הבדיקה. 


במשרד לביטחון פנים הכחישו בתוקף את הדיווח וטען כי בפגישה לא הוצעה הכנה לבדיקת הפוליגרף וכי אדרי לא ביקש מהבוחנת דבר. "בהמשך למסע ההכפשות והרדיפות התקשורתי כנגד ניצב (בדימוס) אדרי עם ההכרזה כי הוא המועמד לתפקיד מפכ"ל המשטרה, אנחנו עדים לעוד כתבה מעוותת שפורסמה מבלי לבקש את התייחסותו של ניצב בדימוס אדרי", נמסר. 

גלעד ארדן. צילום: סיוון פרג'
גלעד ארדן. צילום: סיוון פרג'
"יובהר כי עוד טרם החליטה הועדה על דרישתה לביצוע בדיקת פוליגרף ועוד קודם לקביעת היועץ המשפטי לממשלה את זהות מכון הפוליגרף, פנה ניצב בדימוס אדרי להתייעצות באשר ליכולתו הבריאותית לביצוע בדיקת פוליגרף במידה ויידרש לעשות כן, לאור עברו הרפואי", הוסיפו. "בהתייעצות כלל לא בוצעה הכנה לביצוע הפוליגרף וכן, בניגוד מוחלט לתיאור בכתבה, ניצב אדרי לא תאם ולא ביקש דבר מהבודקת. בדיקה זו היתה מבוצעת בכל מקרה  על ידי ניצב אדרי גם לאחר החלטת הועדה". 
"ניצב אדרי לא הכיר את הבודקת ולא שכר מעולם את שירותיה אלא פגש אותה כבודקת מוסמכת לביצוע בדיקות פוליגרף.  אין  לו שום קשר לבודקת שנבחרה פרט לפגישת הבירור הרפואי שהתקיימה ביניהם, כאמור עוד טרם החליטה הועדה כי עליו לבצע בדיקת פוליגרף תעסוקתי. ניצב בדימוס אדרי נענה לדרישת הועדה לביצוע הבדיקה באופן מיידי ולא היה הגורם שקבע את זהות המכון או הבודק.  ניצב בדימוס אדרי עבר בהצלחה את בדיקת הפוליגרף שהינה בדיקה מקצועית, אותה הוא מוכן לבצע בכל מכון שידרש. כל ניסיון להציג את הדברים אחרת הינו חלק ממסע מתוזמר של פגיעה בשמו הטוב של ניצב (בדימוס) אדרי".

בסביבתו של אדרי טענו בתגובה לפרסום כי "גורמים בעלי עניין ממהרים לחרוץ את דינו של אדרי. לא ברור איך קורה שיו"ר הוועדה גולדברג מתייחס הן בתקשורת והן בכלל לטענות שעלו כאשר הוא לא שוחח בנושא הזה עם אדרי עצמו, לא קיבל התייחסות, לא בדק מה הייתה מהות הבדיקה אבל מיהר לצאת בהצהרות נחרצות וגם לסייג אותן. 
 
"לא ברור איך שופט בדימוס מקבל החלטות ויוצא באמירות מבלי לבדוק את הטענות. הניסיונות להפיל את ניצב אדרי מתפקיד המפכ"ל רק מחזקים אותו. למרות מסע ההכפשה הזה הוא זוכה לאמון מלא של השר לביטחון פנים ולא לצריך לצאת בהצהרות נמהרות בזמן הזה".