חקירת הפרשה שמזעזעת את עולם המשפט ממשיכה, כאשר בנוסף לשתי החשודות העידה גם המתמחה שנחשד כי קיימה עם נוה יחסי מין בתמורה לסיוע בבחינות הלשכה
אלון חכמון
השופטת ועורכת הדין החשודות בפרשת אפי נוה, הגיעו היום (שישי) למשרדי להב 433 ונחקרו שם במשך זמן רב. השתיים חשודות כי בתמורה לשוחד מיני קיבלו סיוע מיו"ר לשכת עורכי הדין המתפטר, אפי נוה, סיוע בקידום בכל הנוגע למינוי שופטים, כאשר במקרה של עורכת הדין מדובר בבעלה השופט.
בנוסף, בהמשך לדיווח מאמש לפיו המשטרה בודקת גם את החשד שנוה סייע לסטודנטית למשפטים לעבור את בחינות הלשכה בתמורה ליחסי מין, הצעירה מסרה היום עדות פתוחה במשטרה בה הכחישה בתוקף שנוה את החשדות. פרקליטה, עו"ד שרון נהרי, מסר כי נוה לא קידם אותה, לא דאג לה ולא סייע לה בבחינות הלשכה. הצעירה הוסיפה כי התקיים ביניהם קשר כלשהו, אולם לא הייתה מוכנה להרחיב עליו.
בעקבות הביקורת על הדרך בה הגיעו לידיה התכתבויות הטלפון של נוה מהעיתונאית הדס שטייף, פרסמה הבוקר המשטרה הודעה מיוחדת בה היא מבהירה כי כל התהליך נעשה כדין. "בהמשך לחקירה המתנהלת בלהב 433 (יאח"ה) בעניינו של מר אפי נווה אנו שבים ומבהירים כי בשלב זה, עדיין קיים צו איסור פרסום על כל פרט מפרטי החקירה שלא הותר לפרסום", נכתב בהודעה.
"למען הסר ספק - אנו מדגישים כי קיים גם צו איסור פרסום נוסף בו נאסר גם - עפ"י החלטת בית המשפט - פרסומו של כל פרט או מידע שהושג מתוך הטלפונים הסלולריים של החשוד. מעבר לצרכי ניהול החקירה, קיימים גם שיקולים של פגיעה חמורה בפרטיותם של החשוד וצנעת הפרט של גורמים שונים, לרבות כאלה שכלל אינם קשורים לחקירה, עמם בא החשוד במגע ובגין שיקולים אלה החליט בית המשפט להוציא צו זה. הפרת הצו, אשר בא ממילא בנוסף לאיסורי החוק הרגילים בעניין זה, מהווה עבירה פלילית".
עוד נכתב כי "מבלי לאשר או להכחיש דבר מן הנטען בפרסומים שונים לגבי דרך הגעת המידע אל רשויות האכיפה, נציין כי החקירה עוסקת אך ורק בבדיקת חשדות לעבירות פליליות עפ"י אותו מידע בקשר למינוי שופטים, ואיננה עוסקת בנושאים אחרים. בגלל רגישות החומר המשטרה והפרקליטות הגבילו עצמן בעיון בו".
לסיום מבהירים במשטרה כי "כל פעולות החקירה הרלבנטיות נעשו כדין, תוך איזון בין האינטרסים השונים הנוגעים לעניין. החקירה מתנהלת באישור הגורמים המוסמכים, עם ליווי של פרקליטות מחוז מרכז ופיקוח של פרקליט המדינה, ומחמת הזהירות גם עם בקרה של בית המשפט אשר נתבקש לאשר פעולות חקירה שונות והוא שאישר עיון בחומר רגיש תוך הטלת מגבלות שונות".
במקביל צייצה שטייף בטוויטר תגובה לביקורת שהופנתה כלפיה. "לא מעט קולגות, עיתונאים מחזרים על פתחים של כל מיני גורמים כולל אחרי", כתבה, "רק כדי לקבל את החומרים ולפרסמם. בכלי התקשורת שלהם, הם הפכו אותי לעבריינית ולסוררת ועוד. שכחו מי העבריינים האמיתיים. למה? רק כי הגעתי לחומרים שהם היו רוצים. מעניין מה הם היו עושים במקומי? אמרה ולא יספה".
לא מעט קולגות, עיתונאים מחזרים על פתחים של כל מיני גורמים כולל אחרי.
רק כדי לקבל את החומרים ולפרסמם.
בכלי התקשורת שלהם, הם הפכו אותי לעבריינית ולסוררת ועוד. שכחו מי העברינים האמיתיים.
למה? רק כי הגעתי לחומרים שהם היו רוצים. מעניין מה הם היו עושים במקומי?
אמרה ולא יספה.
האגודה לזכויות האזרח קראה אמש לפרקליטות לסגור את החקירה נגד נוה, וזאת בשל הדרך בה הושגו הראיות. קריאת האגודה באה לאחר שפורסם מוקדם יותר כי החקירה נפתחה בעקבות ראיות שהשיגה שטייף תוך שימוש בפריצה לטלפון של עורך הדין הבכיר, דבר שעל פי האגודה מהווה פגיעה בוטה בפרטיותו.
"החשדות נגד נוה חמורים והפרשה מזהמת את מנגנון בחירת השופטים ופוגעת באמון הציבור. אין מקום לנוה בחיים הציבוריים ועל המערכת לבחון את עצמה היטב כדי שמצב כזה לא יחזור על עצמו. ואולם, לצד הצעדים הציבוריים, אם הידיעות על דרך השגת הראיות נכונות, יש לסגור את החקירה הפלילית מיד", נמסר מהאגודה.
מוקדם יותר מסר פרקליטו של נוה, עו"ד בועז בן צור, בראיון לחדשות 12 כי "אין ספק שהחומר הגיע בעבירה. במובן זה שאו שמכשיר טלפון נגנב, לא ידוע על ידי מי, יש לנו השערות, אבל זה כדאי שהמשטרה תבדוק, אולי גם במסגרת הבדיקה שהיא עורכת כעת. המכשיר הזה מועבר, לפי מה שאנחנו יודעים לכתבת גלי צה"ל. כתבת גלי צה"ל, באקט עיתונאי הירואי הולכת למומחה שיפרוץ את מכשיר הטלפון, ומשעה שיש להם את המידע במכשיר הטלפון, הם מחליטים להעביר את המידע הזה למשטרת ישראל".
עוד אמר כי "אני שם בצד את הסוגיה העיתונאית, אבל זה מעלה כמה שאלות מאוד נכבדות. זה יפה מאוד שהפרקליטות העניקה חסינות לאותה עיתונאית שמסרה את החומר, אבל יש כמה שאלות שמתעוררות בנושא הזה. יש שאלה ראשונה של קבילות, מה הדין של חקירה שמתחילה מחומר שהושג בעבירה? עבירה בוטה. חוק המחשבים, חוק האזנת סתר, חוק הגנת הפרטיות. האם החקירה הזו מזדהמת מטבעה נוכח מעשה העבירה שנעשה". "יש גם היבט ציבורי", המשיך, "הדברים האלה צריכים להישקל, האם יהיה נכון לקחת חומרים ממכשיר טלפון פרטי של אדם, וכל אדם ישווה את עצמו כאילו הוא היה באותו מעמד, ועכשיו מכשיר הטלפון שלו וכל ההודעות האישיות שלו, הוא כמובן עורך דין, יש לו מן הסתם התכתבויות עם לקוחות, שהכל מצוי כרגע בידי גורם עיתונאי, או בידי המשטרה. האם הדבר הזה הוא מהלך תקין?".