האם השר לביטחון פנים גלעד ארדן לא אמר אמת בראיון שהעניק בטלוויזיה בשבת כדי לכסות על ראש הממשלה בנימין נתניהו? גורם במערכת אכיפת החוק התייחס הערב (ראשון) לראיון שקיים השר ביום שבת, בו טען כי לא התאכזב להפסיק את תפקידו במשרד התקשורת, והגן על נתניהו באופן מוחלט במהלך כל הראיון. עם זאת הגורם טען שארדן אמר דברים אחרים במהלך חקירתו במשטרה, ודבריו אף גובו בראיות.



"עצם העובדה שההתייחסות לגבי העדות של ארדן היו בכתב החשדות, מצביעה על כך שלגבי העניינים הללו ישנן ראיות", אמר אותו הגורם והוסיף כי "דברי ארדן ההתאימו לראיות בתיק. כל אמירה אחרת, שונה או הפוכה מהווה סתירה מעדותו במשטרה", סיים הגורם את דבריו.  

כזכור, ביום אתמול התראיין ארדן במהדורת סוף השבוע של החדשות, שם טען דברים המנוגדים לאמירותיו על פי כתב החשדות שהגיש היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בתיק 4000. "מה שכתוב בכתב החשדות – כאילו ביקש ממני להיות קשוב לחברת בזק  – זה לא נכון, זה פשוט לא נכון", אמר השר.

עוד טען ארדן כי נפלו "אי דיוקים" במסמך של היועמ"ש וטען כי הופעל לחץ פוליטי על מנדלבליט לחץ מצד השמאל: "עושים מרוץ לפרסם כתב חשדות במעמד צד אחד". לדבריו, עצם ההחלטה של היועמ"ש לפרסם את כתב החשדות הוא פסול. "אני חושב שכאשר עושים מרוץ לפרסם כתב חשדות במעמד צד אחד מבלי שלראש ממשלה יש הזדמנות לקבל את יומו בפני היועץ טרם ההחלטה הסופית - כנראה שנופלים אי-דיוקים באותו כתב חשדות".


 


בכתב החשדות שהופנה נגד ראש הממשלה, נכתב כי "במועד שאינו ידוע במהלך כהונתו של השר גלעד ארדן כשר התקשורת בממשלתך, בין החודשים מרס 2013 לנובמבר 2014 פנית אליו ושאלת אותו אם הוא קשוב לטענות קבוצת בזק בכל הנוגע לקידום רפורמת השוק הסיטונאי". ארדן דחה בתוקף את דברי היועמ"ש.
 
"בתקופתי, למרות כל הרפורמות שאני קידמתי כנגד חברת בזק, ראש הממשלה לא ניסה מעולם להשפיע על עמדתי או אפילו לרמוז לאיזה כיוון ללכת כאשר קידמתי את אותן רפורמות", אמר. "ולכן, מה שכתוב בכתב החשדות – כאילו ראש הממשלה ביקש ממני, או כך ניתן להבין מהסעיף, להיות קשוב לחברת בזק  – זה לא נכון, זה פשוט לא נכון". לדברי ארדן, "הפרסום על הנסיבות שבהן ראש הממשלה הפך לשר תקשורת - זה לא משהו שהוא בידיעתי ואני לא יכול להתייחס אליו". כשהשר לביטחון הפנים נשאל על הקשר בין נתניהו לאלוביץ' השיב: "לא מתכוון להתייחס לכל הנסיבות שהיו בתקופת כהונתי".
 
השר לביטחון הפנים נשאל גם אם יש אמת בטענותיו של ראש הממשלה שמתנהל אחריו מסע צייד: "אני הגנתי על המשטרה כל תקופת הכהונה כי אמרתי שזו תפקידה – היא מקבלת משימה מהיועמ"ש, שמחליט לפתוח בחקירה והיא מבצעת אותה". הוא הוסיף: "אני לא יודע אם במשטרה אין אנשים שמערבים שיקולים פוליטיים. בגלל זה כשמדובר בראש ממשלה מי שמחליט הוא היועמ"ש, לא הפקידים או הפרקליטים או השוטרים".