הקליניקות המשפטיות במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט עתרו הבוקר (ראשון) לבג"ץ נגד הממשלה, ועדת השרים למאבק בתוכנית הגרעין של איראן , המטה לביטחון לאומי וגורמים נוספים, בטענה שהממשלה אינה מקיימת את הוראות חוק המאבק בתוכנית הגרעין של איראן. בעתירה, שהוגשה באמצעות עוה"ד פרופ' אביעד הכהן ומשה יפה, טוענים העותרים כי ועדת השרים שהייתה אמורה לקום מכוח חוק המאבק בתוכנית הגרעין של איראן, שנחקק לפני כשבע שנים, אינה מתכנסת דרך קבע ואולי אינה מתכנסת כלל. ועדה זו הייתה אמורה להפעיל את כל מנגנוני הבדיקה והבקרה לגבי חברות המקיימות קשרים עם גורמים איראניים, ולמנוע מהן להשתתף במכרזי מדינה. 



העותרים הזהירו כי אי מילוי החוק מאפשר לחברות עם קשרים איראניים לפעול בישראל, ובכך לסכן את ביטחונה. העותרים ציינו את השתתפותן של חברות בבעלות ממשלת סין במכרזי ענק של מדינת ישראל. לפי העתירה, חברות אלה מקיימות קשרי מסחר עם חברות איראניות שמצויות ב"רשימה השחורה", רשימת הסנקציות שנקטה ממשלת ארה"ב עם חברות המקיימות קשר מסחרי עם איראן. באופן ספציפי מפנים העותרים את שימת הלב להליכי מכרז הפעלת ופיתוח הרכבת הקלה בירושלים שמתקיים ממש בימים אלה ובו נוטלות חלק, כך לטענת העתירה, חברות בבעלות ממשלת סין המקיימות קשרים עם האיראנים.


במסגרת העתירה, ציטטו העותרים את דבריו של ראש המוסד לשעבר אפרים הלוי, שהזהיר מפני שיתוף פעולה עם החברות הסיניות במיזמי תשתית, ואמר כי 
הוא "בעד כניסת  חברות סיניות למשק הישראלי, אך סבור שאין לתת להן לפעול בנושאים המשיקים לתחום הביטחוני, ואין לתת להן לרכוש חברות ביטוח וכדומה, השולטות במערכות פנסיה. אני סבור כי אין לתת לסינים שליטה במערכות כלכליות ישראליות כמו רכבת אסטרטגית בין אילת לצפון". עוד צוטט בעתירה יעקב נגל, ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר, שאמר כי "כשמדובר בתשתיות קריטיות של המדינה או בפגיעה באינטרסים של בעלות בריתנו הקרובים צריך פיקוח – ולא משנה אם המדינה היא סין, יפן או כל מדינה אחרת".