אנשי המחלקה לחקירות שוטרים ייפגשו היום (שלישי) עם משפחתו של סלומון טקה ז"ל, הנער שנורה למוות בידי שוטר בקריית חיים. על פי הפרסומים בנושא, מסתמן כי הקצין היורה יואשם בסעיף קל יותר כמו ירי בניגוד לנהלים, ולא בסעיף של הריגה. עו"ד יאיר נדשי המייצג את השוטר הביא את גרסתו לאירוע והגיב לדברים בראיון לתכניתה של איילה חסון ב-103fm.



"היום ב-12 אני אמור לקבל לידי את החלטת מח"ש בעניינו של מרשי. הידיעות על החלטת מח"ש הודלפו ולפי מה שפורסם מתכוונים להעמיד לדין את מרשי בגרימת מוות ברשלנות ולא בהריגה".



 


מה דעתך על כך?
"לא היה מקום להעמידו לדין בשום עבירה. הפעולות שהוא נקט בהן, במהלך שהוא נקלע אליו היה מהלך תקין ונכון. הוא פעל מתוך הגנה עצמית".

מה בשטח מבחינת ראיות תומך בגרסה שלכם?
"הייתי שמח לענות על זה אך הראיות לא הועברו לחשוד עד שמתקבלת ההחלטה להעמיד אותו לדין. לפי הפרסומים בתקשורת עולה שקיים דו"ח בליסטי ודו"ח נתיחה לאחר המוות שתומך בטענות מרשי ומוכיח שמרשי כלל לא כיוון את הירי לכיוון המנוח אלא להרתעה בלבד".

האירוע חרג מהאירוע עצמו בגלל הרעש הציבורי וההפגנות של בני העדה האתיופית. כמה זה סיבך את הלקוח שלך?
"מרשי ואני חושבים, כמו רבים אחרים, שאלמלא ההד הציבורי מרשי לא היה מועמד כלל לדין. אין לי ספק שללא הלחץ הציבורי הכבד שהופעל על מקבלי ההחלטות - המצב הזה שונה".

אתה אומר כאן דבר דרמטי, שהמערכת מעמידה או לא מעמידה לדין בהתאם ללחץ הציבורי.
"הלך הרוח הציבורי הוא חלק מהשיקולים של המערכת. זה נכלל בחוק. ניתן לא להעמיד לדין אדם אם אין עניין לציבור".

זה מה שהלקוח שלך מרגיש? מה מצבו?
"מצבו לא טוב. הוא ומשפחתו נאלצו להסתתר ולברוח ממקום מושבם. הוא מצוי עד היום ברמת הסיכון הגבוהה ביותר וחייו אינם של אדם רגיל. הוא לא יוכל לשוב ולנהל את חייו כאחד האדם"

הוא רוצה לחזור למשטרה?
"הוא רוצה. אם יעמידו אותו לדין הוא ינהל את ההליך ובמהלכו ננסה לשכנע את הגורמים הרלוונטיים להחזיר אותו לעבודה. צפוי לנו גם שימוע".