במשך חודשים ארוכים התחזתה סוכנת משטרתית לקטינה ברשת החברתית, ניהלה קשרים עם גברים והביאה להפללת של 23 חשודים בעבירות מין ופדופיליה. הבוקר (שלישי) פשטו שוטרי מחוז חוף על בתיהם של החשודים וביצעו את מעצרם.
בחודשים האחרונים ניהל מחוז חוף במשטרה חקירה סמויה במרכזה במהלכה פעלה שוטרת סמויה נגד עברייני מין ברשת החברתית תוך שהיא מציגה עצמה כקטינה ומצליחה להביא להפללתם עם המעבר הבוקר לשלב הגלוי של החקירה. לכל החשודים שנעצרו מייחסת המשטרה חשד למעורבות בעבירות של הטרדה מינית של קטין ומעשה מגונה.
במשטרה מציינים כי "מדובר בעבירות חשיפה לאחר פעילות סמויה וממוקדת, משך תקופה ארוכה ובמספר הזדמנויות, פנו החשודים לסוכנת באמצעות אפליקציות לשיתוף חברתי ורשתות חברתיות למרות שהזדהתה כקטינה, שלחו לה, כל אחד על פי חלקו, והמיוחס לו תכתובות בעלות אופי מיני, ניסו לשדל לבצע בעצמה מעשים מיניים, לצלם עצמה ולשלוח להם תמונות בעלות מאפיינים מיניים, וחלקם אף הציעו להיפגש עמה ושלחו לה תמונות וסרטים בעלי תוכן מיני ופורנוגרפי בוטה".
נציין כי בחיפושים שבוצעו היום בבתי החשודים נתפסו אמצעי אחסון דיגיטליים ואחרים כחלק ממגוון הראיות המחזקים את החשד כנגד המעורבים לכאורה. בהתאם לצורכי החקירה יובאו החשודים בהמשך היום לבית משפט השלום בחיפה לדיון בעניינם.
במשטרה פונים אל ציבור ההורים ומציינים: "בחודשים האחרונים, ילדים ובני נוער רבים נמצאים בתקופה של ריחוק ובידוד חברתי ממסגרות החינוך והפנאי, והם מעבירים את זמנם בגלישה במרשתת תוך שימוש נרחב ברשתות החברתיות השונות, בפעילות שמתבצעת ללא השגחה הורית. משטרת ישראל תמשיך להיאבק בנחישות בתופעה החמורה של פגיעה מינית בקטינים במרחב המקוון ותשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה על מנת להביא לדין את העבריינים הפוגעים בגופם ובפרטיותם של קטינים ובכלל וקוראת לציבור לפנות למוקד 105 לדיווח על עבירות כלפי קטינים ברשת האינטרנט".
במשטרה מציגים כלים להורים ולמבוגרים שיש בהם כדי להתחקות אחר עברייני מין ברשתות החברתיות. אלו ההמלצות למשתמשים ולהורים בנושא גלישה בטוחה:
1. אפליקציית WhatsApp מאפשרת את היכולת לקבוע מי יכול לצרף אתכם לקבוצה ומי לא. כמו כן קיימת האפשרות למנוע מכל מי שאינו ברשימת אנשי הקשר לצרף אתכם לקבוצות.
2. קבעו פילטרים לצמצום הסיכון לקבלת תוצאות המכילות חומרים למבוגרים, כולל פורנוגרפיה, בעזרת מנועי חיפוש כמו google, yahoo, ו-bing.
3. השתמשו באפליקציות ובשירותים לסינון תכנים שמציעים ספקי אינטרנט באתרים שלהם.
4. הסבירו לקטינים את מימד אובדן השליטה ברשת: ברגע שלחצו על כפתור "שלח", אין דרך חזור, לא ניתן למחוק את התוכן מהרשת והתפוצה של התמונה/סרטון כבר לא בשליטתם.
5. למדו את הילדים כי זהויות ברשת יכולות להיות שקריות והורו להם לא לפתוח הודעות, מיילים, קישורים וכו' מאנשים שאינם מכירים.
הכי חשוב: עודדו את הילדים לשתף אתכם או כל מבוגר אחר שהם סומכים עליו או להתקשר למוקד 105 במקרה שהם או מישהו מחבריהם נפגעו ממישהו ברשת או חשו אי נוחות.