ברגע שאתם משכירים נכס לשוכר אתם חותמים מולו על חוזה שכירות שבו מפורטים בין היתר תנאי השכרת הנכס, גובה דמי השכירות ומועד היציאה מהנכס.
לפניה ישירה אל משרד עורכי דין גלית זמיר, לחץ/י כאן
איך מתמודדים עם שוכר שלא משלם את דמי השכירות או מסרב לפנות את הדירה?
מה קורה אם השוכר מפסיק לשלם את דמי השכירות/ לא מעוניין לעזוב את הנכס בתום החוזה או לחלופין מפר תנאי מתנאי החוזה המצריך את עזיבתו מהנכס? אילו כלים ואפשרויות יש בידי המשכיר לפעול כדי לפנות את השוכר מהדירה?
בכתבה זו ננסה להסביר בקצרה ובמילים פשוטות את התהליך הקלאסי ביותר לפינוי השוכר מהדירה המושכרת.
- תחילה יש לפנות לעורך דין בעל ניסיון בפינוי מושכר להתחלת התהליך.
- בשלב הראשון מוציא עורך הדין מכתב התראה לשוכר שבו מפורטות סיבות פינוי הנכס יחד עם בקשה מיידית לפנותו בטרם ינקטו הליכים משפטיים. לעיתים אף נשלח מס' מכתבי התראה- הכל בהתאם לנסיבות העניין.
- ככל והשוכר בשלב זה עדיין אינו מעוניין לפנות את המושכר נגיש כתב תביעה לפינוי מושכר לבית משפט השלום במחוז אזור המגורים של הנכס ונבקש צו פינוי.
- בשלב זה לנתבע קיימת הזכות להגיש כתב הגנה תוך 30 יום ממועד הגשת כתב התביעה. בית המשפט יקבע מועד לדיון התביעה לא יאוחר מ-30 ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה (כלומר, תוך 60 יום מיום הגשת התביעה).
- בדיון בבית המשפט ישמעו טענות הצדדים ועדיהם (במידה ויש) ובתום הדיון ייתן בית המשפט פסק דין.
- ככל ופסק הדין שניתן קובע את פינוי השוכר מהנכס- על השוכר לפנות את הנכס במועד שנקבע בפסק הדין.
- אם השוכר אינו מכבד את פסק הדין שניתן ולמרות זאת לא מפנה את הנכס, בשלב זה נפנה להוצאה לפועל לצורך ביצוע פסק הדין.
חשוב לשים לב כי ההליך לפינוי מושכר הוא הליך משפטי מהיר יחסית בהשוואה להליכים משפטיים אחרים שעליהם אנחנו רגילים לשמוע. על כן, מרגע הגשת הבקשה ועד להוצאת הצו על ידי בית המשפט יחלפו לכל היותר שלושה חודשים.
במסגרת הליך לפינוי מושכר ניתן לתבוע רק את פינוי השוכר מהדירה
חשוב לדעת שההליך לפינוי מושכר הוא הליך מהיר אשר במהלכו ניתן לתבוע רק את פינוי השוכר מהדירה ולא יידונו נושאים נוספים כגון דמי שכירות שלא שולמו, פיצויים שלא התקבלו, חשבונות שלא שולמו וכו'. אם בעל הדירה ירצה לתבוע בגין אותם נושאים יהיה עליו להגיש תביעה נפרדת בהליך רגיל.
עורכת דין גלית זמיר עוסקת בנדל"ן ומקרקעין, תביעות לפינוי מושכר, ייצוג מוכרים ורוכשים בעסקאות מכר נכסים, עריכת חוזי שכירות, רישום עסקאות בטאבו ועוד. הכתבה באדיבות אתר עורכי הדין LawGuide.