יועצת השינה ומנחת ההורים שרי גלזר שוחחה הבוקר (שלישי) עם גולן יוכפז וענת דוידוב בתוכניתם ב-103FM על החשד להתעללות בפעוט בגן ילדים בשדרות והסבירה כי בניגוד לטענות עורכי דינן של המטפלות בגן, לא מדובר בשיטה מקובלת לעיטוף תינוקות, שרלוונטית לדבריה רק לתינוקות רכים.
גלזר הסבירה כי "עורך הדין של המטפלות דיבר על כל מיני מושגים כמו עיטוף תינוקות, רפלקס המורו, רוגע. כל הדברים האלה טובים ונכונים לעד גיל ארבעה חודשים. עיטוף תינוקות נועד לתינוקת מגיל לידה ועד גיל שלושה-ארבעה חודשים. זה נראה כמו תינוק עטוף כמו בראפ מקסיקני. לוקחים שמיכת עיטוף או חיתול בד, עוטפים בעדינות, לא קושרים ותוחבים את הקצוות".
היא הוסיפה: "למה זה טוב? אנו מתייחסים לשלושת חודשים הראשונים בחיי התינוק בתור הטרימסטר הרביעי של ההיריון, יש לו קושי לעבור מהרחם המוגן והסגור לעולם שבחוץ. העיטוף מדמה את התחושה של הרחם, שם הוא עטוף וחם יותר וסגור יותר, האיברים שלו לא מתנפנפים לכל כיוון, הוא לא חווה את רפלקס המורו, הבהלה. זה נועד להרגיע ולעזור לתינוק לשלוט בגופו".
גלזר הדגישה כי השיטה רלוונטית רק לתינוקות רכים: "הרפלקס נעלם בגיל שלושה-ארבעה חודשים, או שהתינוק מתחיל להתפתח, להתהפך מצד לצד, לעלות על שש, הוא צריך את ההתפתחות גם במיטה ובשינה, את החופש התנועתי, או שהוא מתחיל להתנגד". גלזר הסבירה כי במהלך העיטוף ידי התינוק אינן משוחררות, "אחרת הוא ינער אותם וזה יעיר אותו. הידיים בפנים, אפשר לשים בקרוס על החזה ועוטפים את כל הגפיים".
היא גם הדגישה כי לא מדובר בקשירות, כפי שנראה בתמונה הפעוט בגן בשדרות: "מדובר בעטיפה מאוד עדינה או שמיכת עיטוף ייעודית שמיועדת לחודשים הראשונים, ומן הסתם לא תהיה בגודל של ילד בגיל שנה ושמונה".
גלזר הסבירה מה הנזק שעלול להיגרם לפעוט כתוצאה מהקשירה: "קודם כל כמו שאמרתי, אם תינוק בן שלושה-ארבעה חודשים צריך את השחרור מהעיטוף על מנת להתפתח ולחוות תנועתיות. בטח ובטח תינוק שזה כבר לא תינוק זה ילד קטן, כמעט בן שנתיים, הוא צריך את החופש התנועתי לשבת, להתהפך, להישען, אם הוא באיזושהי מצוקה הוא צריך להצליח לחלץ עצמו מהמצוקה. יש סיבה שיש חופש תנועתי לפעוטות כל כך גדולים".
היא הסבירה כי בגיל כזה התינוק מתחיל להתנגד לעיטוף. "בוודאי ובוודאי אם בגיל ארבעה-חמישה חודשים, הכי מאוחר שנתקלתי היה חצי שנה וזה היה מאוד מאוחר והמלצתי לשחרר, לכן היה צריך כל כך הרבה קשירות כנראה".