בג"ץ דחה היום (שלישי) עתירה שהגיש איגוד החשפניות כנגד הנחיית פרקליט המדינה להגדיר את ריקוד ה"לאפ דאנס" כעבירת זנות, שנכנסה לתוקף ב-2019. העותרות חויבו לשאת בהוצאות המשיבים בסך 3,000 ש"ח.
העותרות טענו כי להנחיית פרקליט המדינה אין את המעמד הנורמטיבי להרחבת הגדרת "מעשה זנות", וכי מדובר בהנחיה שיש בה פגיעה קשה בזכויות יסוד חוקתיות.
בפסיקת בג"ץ נכתב: "דין העתירה להידחות על הסף לנוכח אי מיצוי הליכים על ידי העותרות. על אף שהעתירה אוחזת 46 עמודים, ונראה כי הושקעה בה עבודה רבה, אין בכל העתירה התייחסות לפנייה מוקדמת של העותרות בנושא העתירה, ומתגובת המשיבים עולה כי פנייה כאמור אכן לא נערכה, למעט הודעת הדוא"ל הכללית האמורה, שאליה לא נתקבל מענה".
עוד כתב השופט י' עמית: "הלכה עמנו, כי טרם פנייה לבית משפט זה, יש לפעול למיצוי הליכים אל מול הרשות המינהלית המוסמכת, ואף להותיר בידי הרשות פרק זמן הולם כדי לבחון את הטענות שהועלו כלפיה ולגבש להן מענה. לא כך נעשה במקרה דנן, ומשכך, אינני סבור כי העותרות עמדו בחובת מיצוי ההליכים".
עו"ד רלי אבישר רווה, באת-כוח העותרת מסרה: "בית המשפט העליון לא דחה את העתירה לגופה, אלא דחה העתירה בשל קביעתו לאי מיצוי הליכים מול לשכת פרקליט המדינה וקבע שטרם פניה לבג״צ יש מקום לפנות ללשכת פרקליט המדינה עם מכלול טענות העותרות, בכדי לאפשר לפרקליט המדינה לבחון את הטענות ולגבש להן מענה. הגם שהעותרות פנו באופן עצמאי במייל ללשכת פרקליט המדינה כבר לפני כשנה וחצי וביקשו לקיים פגישה עם מ״מ פרקליט המדינה דאז, בהתייחס להנחיה, פניה זו לא נענתה עד למועד כתיבת שורות אלו".
"עם זאת, לאור החלטת בית המשפט שאין בפניה זו די, בכוונתי לפנות באופן מיידי ללשכת פרקליט המדינה בבקשה לקיים פגישה בסוגיה חשובה זו ובמכלול טענותיהן החוקתיות והחוקיות של העותרות כנגד הנחיית פרקליט המדינה לפיה ריקוד חיק (לאפ דאנס) עשוי להוות, בנסיבות מסויימות, זנות. אני מקווה, כי לאחר שפרקליט המדינה יבחן את מכלול טענותיהן של העותרות, יחליט על ביטול ההנחייה בהתייחס לריקודי הלאפ דאנס", הוסיפה.