בתום חקירה סמויה: יחידת הסייבר (מחלק פשיעה מקוונת) במחוז מרכז עצרה היום (ראשון) שלושה צעירים תושבי השפלה בחשד לביצוע עבירות מרמה בשיטת "פישינג והנדסה חברתית", במסגרתה התחזו לנציגי בנק והוציאו כספים בהיקף של כמיליון ש"ח ממאות חשבונות של אזרחים. בהתאם לצורכי חקירה וממצאיה יובאו העצורים לבימ"ש מחר לדיון בבקשה להאריך את מעצרם.

החקירה הסמויה נוהלה במחלק הפשיעה המקוונת של משטרת מחוז מרכז, יחד עם שוטרי תחנות יבנה ורחובות, בשת"פ מערך ביטחון הבנקים, בחשד לביצוע עבירות מרמה והתחזות למוסדות פיננסים, בשיטת "הנדסה חברתית" בהיקף של מעל מיליון ש"ח.

דוגמה להודעת הפישינג (צילום: דוברות המשטרה)
דוגמה להודעת הפישינג (צילום: דוברות המשטרה)

ראשיתה של הפרשה, עם קבלת ריבוי תלונות בעלות מאפיינים דומים,  ממאות קורבנות בכל רחבי הארץ וכן ממערך הביטחון בבנקים, בהן עפ"י החשד לקוחות הבנקים נפלו קורבן לעבירות מרמה באופן שיטתי ומאורגן.

עם התפתחות החקירה, חשפו החוקרים את שיטת פעילותם הפלילית של החשודים, במסגרתה בשלב ראשון שגרו החשודים מסרונים בשיטת "דיוג"  (פישינג),  הנחזים להודעות לגיטימיות של הבנק בהם נדרשו הקורבנות להזין את פרטי המשתמש לחשבונות המקוונים שלהם. 

בשלב השני, לקוחות שנפלו בתרמית והזינו את פרטי הכניסה לחשבונות המקוונים של הבנק, קבלו הודעה נוספת על פעילות חריגה בחשבונותיהם וכי ייצור עמם קשר נציג הבנק. 

בשלב השלישי החשודים בצעו שיחת התחזות כאנשי הביטחון של הבנק, הוציאו מהלקוחות בתחבולה קודי משיכה או קוד להחלפת מנוי טלפון בחשבונות ומשכו כספים מכספומטים לצד העברות כספים בין חשבונות. 

דוגמה להודעת הפישינג (צילום: דוברות המשטרה)
דוגמה להודעת הפישינג (צילום: דוברות המשטרה)

שוטרי יחידת הסייבר עצרו תחילה 2 חשודים תושבי יבנה ורחובות בשנות ה-20 לחייהם ומעצרם הוארך למשך 8 ימים בבית המשפט, כאשר היום בהתאם לתוכנית החקירה בוצעו חיפושים ומעצר של חשוד נוסף, אף הוא תושב מרכז הארץ בשנות ה-20 לחייו. בהתאם לצורכי חקירה וממצאיה יובאו העצורים לבימ"ש מחר לדיון בבקשה להאריך את מעצרם.
 
כלל המעורבים בפרשיה נעצרו בחשד לביצוע העבירות ובחיפוש בבתיהם תפסו השוטרים אמצעים רבים הקושרים אותם עפ"י החשד לביצוע העבירות, לרבות עשרות טלפונים, כרטיסי סים, ציוד מחשב והתקני אחסון רלוונטיים ועוד.