בית ‏המשפט המחוזי בירושלים קבע היום (ראשון) בפסק דין נגד הרשות הפלסטינית ‏ו״ארגון השחרור הפלסטיני״ המשתייך לרש״פ, ‏תשלומי פיצויים לבני המשפחה של בני הזוג שרון ויניב בן שלום ודורון סויירי אחיה של שרון הי״ד שנרצחו בפיגוע בכביש 443.

כך הסתיים עוד שלב במערכה  המשפטית שמנהלת משפחת הנרצחים באמצעות עורכי הדין חנה מירב ואליהו כהן, נגד הרשות הפלסטינית לאחר שהתברר שהמחבלים‏ הרוצחים היו בשירות פעיל של הרשות הפלסטינית ועשו שימוש בכלי נשק של הרשות. מדובר ברצח של בני זוג ‏ והאח כשנסעו בתום השבת בכביש 443 מהישוב גבעת זאב לכיוון מודיעין. ‏הרוצחים ארבו לאזרחים בצד הכביש. בעבר שופט בית המשפט המחוזי משה דרורי קבע ‏סכום כולל לפיצויים של 63 מליונים. ‏אולם בית המשפט העליון הפחית דראסטית לטובת עזבונותיהם לשתי הבנות שנשארו בחיים. את שאלת הפיצויים לשאר הקרובים העבירו ב״עליון״ חזרה לבית המשפט המחוזי. היום ‏פסק בית המשפט המחוזי פיצויים לבני המשפחה בקירבה ראשונה אבל הפחית משמעותית את הסכומים המצטברים לסך כולל של 15 מיליון ש״ח.

יושב ראש ארגון נפגעי הטרור סא״ל במיל. מאיר אינדור הגיב על הפסיקה: "אילו היו הנרצחים אזרחי ארצות הברית הם היו זוכים לסימפטיה יותר גדולה מפני שבית המשפט באמריקה מכבד את אזרחיו הבאים בשעריו יותר מאשר זכו הנרצחים הישראלים בבית המשפט הישראלי. סכום הפיצויים הוא לעג לרש. חטא על פשע עשו בבתי המשפט כאשר הם ביטלו פסק דין הקודם של השופט דרורי שניסה להגביה במעט את רף הענישה גם במישור הכספי כדי שבית המשפט הישראלי יילך בדרכו של בית המשפט אמריקאי וישית פיצויים גבוהים על הרש״פ״. 

אינדור מוסיף:  ״כשבית המשפט העליון הופך את פסק דין  דרורי, הוא משדר סוג של סובלנות לרש״פ  ואנשיו גם כשהם משתתפים בפועל ברצח ישראלים. לגביו היה זה סוג של מקרה רצח בנאלי ולא טרור לאומני שמחייב התייחסות מערכתית במסגרת הלחימה בטרור״. אינדור מגלה שבית המשפט לא הסכים לפצות בני משפחה מקירבה ראשונה, אם לא הביאו תעודות רפואיות מפסיכיאטרים שמאשרים פגיעה נפשית עקב רצח ההורים״.