המפכ"ל התייחס היום (שני) בכנס הרצליה באוניברסיטת רייכמן לפעילות המשטרה במסגרת גל הטרור. "כל שוטר נדרש למיומנות גבוהה ולמעבר מנטלי חד בין התפקידים שמוטלים על כתפיו. מדובר בעבודה מאומצת המתבצעת 24 שעות ביממה, ולא פעם תוך סיכון עצמי רב. כך תמיד וכך ביתר שאת בתקופה הזו.
"ההתמודדות עם גל המחאות המתמשך, העמידה אותנו בפני דילמות לא פשוטות", אמר על פעילות המשטרה במסגרת המחאה החברתית. "הכורח לשמור על איזון ראוי בין הזכות הטבעית של הפרט למחאה, לבין שמירה על הסדר הציבורי ומרקם חיים תקין, היא דוגמא אחת לדילמה מיני רבות".
על האלימות בחברה הערבית אמר: "אירועי האלימות התכופים, להם אנו עדים חדשות לבקרים, מדירים שינה מעיניי ומעיני המשטרה כולה. המציאות טרגית לחברה הערבית, וכמפכ"ל המשטרה אני חרד לכך. שילוב זרועות בין כלל הרשויות וגורמי אכיפת החוק, רתימת החברה הערבית לשיתוף פעולה, הם הערובה למיגור התופעה וקטיעת שרשרת הדמים. מתחילת השנה אנחנו עומדים כבר על 32 מקרים כאלה, אבל לצערי אני אומר עוד פעם התוצאות הן טרגיות".
בתוך כך, נאם גם מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך על ההידברות בבית הנשיא: "אני ער לזה שאין שום סיכוי לכך שהדיבורים בבית הנשיא יביאו תוצאות, אבל אני אופטימי כי הממשלה הבינה את מגבלות הכוח שלה והרחוב הבין את הכוח שלו ואלה שני דברים שנוטעים בי אופטימיות. הקרע בחברה הישראלית יצר גם שאלה בקרב ציבורים מאוד נרחבים והיא האם החוזה עם המדינה הופר. המוצא היחיד, גם אם תהיה הסכמה, היא לחבר את הציבוריות הישראלית חזרה לחוזה אמנה חברתית משותפת בה נסכים על מה מוכנים להרוג ולהיהרג. אם לא נקפוץ על העגלה אנחנו נפספס את האירוע".