משרד האוצר ומערכת הביטחון חתמו היום (חמישי) על הסכם המעגן את התכנית הרב שנתית של מערכת הביטחון. שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שר הביטחון יואב גלנט, הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי, הממונה על התקציבים יוגב גרדוס, מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר ומנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אייל זמיר, חתמו כאמור על הסיכום הרב שנתי של מערכת הביטחון, שיהווה עוגן לתכנית הרב שנתית של משרד הביטחון וצה"ל, תוך מתן מענה לאתגרים הביטחוניים ואתגרי כוח האדם בצה"ל.
נתוני המתגייסים לקרבי: דימונה מנצחת בפריפריה, ואיפה ממוקמת ת"א?
מתוך ההסכם:
"במסגרת הסיכום גובש מודל שירות חובה לצה"ל. על-פי המודל, החל ממתגייסי יוני 2024 גברים בשירות החובה יגויסו ל-32 חודשים, ומשך השירות יקוצר בהתאם לצרכים הביטחוניים ולאופי התפקיד, כך שבשנת 2030 משך השירות הממוצע יעמוד על 28 חודשים, ומשך שירות מלא יוגדר החל מ-24 חודשים. בהמשך תתקיים עבודת מטה שתקבע את משכי השירות למקצועות השונים. דמי הקיום של חיילי החובה יוגדלו מהחודש ה-25 לשירות במספר פעימות - החל מיוני 2024 יועלו דמי הקיום ב-25%, החל מינואר 2025 יועלו דמי הקיום ב-50% והחל מיוני 2026 תינתן תוספת דיפרנציאלית לפי מערכים".
"בכדי לאפשר לצה"ל להמשיך לשמר כוח אדם איכותי, נקבע כי יוקצו כמיליארד שקלים להסכם שכר ייעודי, כתוספת שכר ומענקים המיועדים לאנשי הקבע הצעירים ואוכלוסיית הלוחמים. עוד סוכם על מתווה בו תוצע לראשונה אפשרות בחירה למשרתי קבע במערכים מסוימים של מסלול תגמול מיוחד בשירות הקבע, אשר יכלול העלאת שכר משמעותית ומענקים במקום פנסיית הגישור".
"סוגיות פנסיית הגישור והשלמות תקופות השירות הוסדרו באופן שמקנה וודאות למשרתים. קצבת הגישור לפורשי הפנסיה הצוברת תשולם עד גיל 60 ותכלול רשת ביטחון שתבטיח, במידת הצורך, הפקדת מענק חד פעמי לקרן הפנסיה, שיאפשר כי גובה הקצבה הראשונה מקרן הפנסיה הצוברת לא יפחת מגובה קצבת הגישור האחרונה של המשרת. אם רשת הביטחון לא תגשר על הפער, המענק לא יינתן וקצבת הגישור תמשיך להיות משולמת מהמדינה עד גיל 67. כמו כן, נקבעו כללים לגבי דור מעבר במסגרתם תתקבל פנסיית הגישור עד גיל 67 כנדבך נוסף בהגברת השקיפות בין המשרדים, סוכם על הקמת מנהלת גמלאות ושכר משותפת אשר בראשה יעמוד נציג מטעם החשב הכללי".