ישראל נכנסה הבוקר (שישי) ליום ה-14 ללחימה מול כוחות חמאס בעזה, לצד התחממות בזירה הצפונית בדמות ירי טילי נ"ט לעבר מוצבי צה"ל ויישובים באזור גבול לבנון. האלוף במיל' עוזי דיין, יו"ר 'מבטחי - פורום מפקדים לאומי' ולשעבר סגן הרמטכ"ל וראש המל"ל, התייחס לדברים בשיחה עם פרופ' אריה אלדד ב-103FM.
על המחדל המדיני של "השבת השחורה" ותפקוד הממשלה: אביגדור קהלני בראיון מיוחד למעריב
"בין ההריסות בבארי": ההודעה העצובה והמצמררת שקיבל שלמה ארצי
"בעיקר שכחנו כמו שאנשים שוכחים, להזכיר את הנדר אחרי השואה. הצו שלנו עכשיו, מעבר ללנצח למה ומה, הוא לא להעז לשכוח את הלקח הזה", טען דיין. "יש היום אפילו קבוצות החל מזה שלקחו סד"כ מעזה והעבירו אותו לשמור על המתנחלים, אני מזכיר שהמתיישבים ביו"ש ובבקעת הירדן מגנים על הגבול המזרחי. אני מזכיר לכולם שהמרחק בין נתניה לטול כרם הוא שליש מהמרחק בין גדר עזה לאופקים. הלקח העיקרי הוא שאי אפשר להסתפק בהגנה ולחשוב שהגנה פלוס לדאוג לצרכיהם יתן את הכל. זה דבר שמוכרחים בהתקפה, והיום זה הזמן להתקפה".
"אני לא רוצה לעמוד לצבא ולמערכת הצבאית עם סטופר, אבל אנחנו צריכים מהר ככל האפשר להיכנס, ולדעתי הכל בשל. ההכנות הושלמו, יש גיוס מלא, אימונים למי שצריך, אפילו מזג האוויר מתאים, ההתלכדות של הציבור הישראלי וההסכמה בצורך למיטוט החמאס. יש אשראי בינלאומי, ומסתכלים עלינו מסביב, לא רק דמשק, חיזבאללה וטהרן, אלא גם דורשי טובתינו, לראות שאנחנו מספקים את הסחורה. אנחנו צריכים להיכנס לרצועת עזה גם בשביל לקצר טווח לאנשי החמאס שצריך להשמיד אותם, גם בשביל לקצר טווח לרקטות שממשיכות להתעופף וגם בשביל לקצר טווח לחטופים שאסור לשכוח אותם במלחמה הזו", הוסיף.
"תמונת הסיום בעזה צריכה להיות גרמניה 1945", הכריז, ופירט: "זאת אומרת, כניעה ללא תנאי, לא מו"מ, ובית דין לפשעי ופושעי החמאס ועוזריהם. זה אומר, כיוון שאני מניח שזו תהיה השאלה הבאה, שאנחנו צריכים לשלוט ברצועת עזה. לכמה זמן? איך? זו שאלה נכבדה אבל לא ניתן להשיג את ההישג הזה בלי שליטה ברצועת עזה, וזה צריך להיות מעין מצב שהחמאס הוא גוף בלשון עבר. החמאס אפילו נבחר בבחירות ברצועת עזה, והם לא רק מגן אנושי. אנחנו צריכים להגיע למצב שידובר על חמאס בלשון עבר, גם ברצועת עזה וגם ביו"ש".
לאור אמירותיו תהה פרופ' אלדד האם השמדת חמאס לא ייצור וואקום שאותו ימלא הג'יהאד או דאעש. דיין הסביר: "אנחנו צריכים לשלוט בעזה ככל שיידרש, אני לא בעד להישאר ברצועת עזה ולבנות שם את המשך הבית היהודי. אבל הצבא צריך להישאר ברצועת עזה ככל שיידרש, עד מתי שיהיה דבר שיהיה אפשר ברמה כזו או אחרת לסמוך עליו. המצרים, כשהיו ברצועת עזה לפני שנים, לא נתנו אפילו לא אזרחות לאנשים שם. זה לא אינטרס שלנו, אבל מי שאנחנו נסכים בסוף שישלוט ברצועת עזה, הדבר העיקרי שהוא צריך לזכור זה מה קורה למי שמתעסק איתנו. זה צריך להיות מישהו שזוכר את זה ומבין את זה".
סייעה בעריכת הכתבה: שני רומנו, 103FM