הדרישה לסיוע הומניטרי: בזמן שאספקת האוכל, המים והתרופות הולכת ומצטמצמת בקרב האוכלוסייה האזרחית בעזה, נראה שלא משתקפת סכנה להידרדרות במצב אספקת הדלק, מאגרי המזון, המים והתרופות בקרב החמאס.
דיווח: על אף הפרסומים, אין התקדמות לעבר עסקה לשחרור חטופים
גורמים ערבים ומערביים טוענים כי במסגרת תכנון ארוך השנים של חמאס למערכה מול ישראל, הוא בילה שנים בבניית עשרות קילומטרים של מנהרות מתחת לרצועה, שם צבר מאגרים רבים של משאבים שיסייעו לו למאבק ממושך.
על פי הדיווחים של הגורמים, לחמאס יש מאות אלפי ליטרים של דלק לכלי רכב ורקטות, מאגרים של תחמושת, חומרי נפץ וחומרים להכנת תחמושת, ומאגרי מזון, מים ותרופות. פקיד לבנוני בכיר אמר כי לחמאס, שעל פי ההערכות מונה בין 35,000 ל-40,000 אנשים, יש מספיק מלאים כדי להמשיך ולהילחם במשך שלושה עד ארבעה חודשים ללא אספקה מחודשת.
הגורמים הללו שתיארו את מצב האספקה של חמאס, דיברו כולם בעילום שם וזאת משום שחשפו מידע שנאסף ממקורות אנושיים, גופי תקשורת וזרמים אחרים של מודיעין. המאגרים נשמרים בדרך כלל מתחת לאדמה, הם אמרו, והזהירו כי קשה להשיג פרטים מדויקים על האספקה של חמאס.
בעוד שהמצור הותיר את כ-2 מיליון תושבי עזה עם כמות מוגבלת של מזון ומים, נראה שהוא עדיין לא הצליח לפגוע ביכולות הלחימה של חמאס. שכן, ארגון הטרור שיגר מאות רקטות לעבר ישראל מאז החל המצור והדף פלישות ישראליות ראשוניות לאיזור.
כאשר העזתים עומדים בפני אסון הומניטרי, מצבורי חמאס מעלים שאלות לגבי איזו אחריות, אם בכלל, יש לו לאוכלוסייה האזרחית. גורמים ממשלתיים בעזה אומרים כי מאגר דלק החירום מתרוקן במהירות. "בתי חולים, האמבולנסים ומכונות לוחמי האש ומשאיות ההגנה האזרחית השתמשו במחסן הדלק הממשלתי לשעת חירום", אמרה סלמה מארוף, המנהלת את משרד התקשורת הממשלתי בעזה.
אולם, גם מאגרי הדלק הללו נפרדים וקטנים בהרבה מ-211,000 עד 264,000 ליטרים של בנזין ודיזל שיש לחמאס בהישג יד, על פי צה"ל.