ארצות הברית סבורה שכדי לאפשר הוצאה של החטופים מרצועת עזה יהיה צורך ב״הפוגה משמעותית״ בפעולות המלחמתיות.

הבית הלבן: חמאס ניסה להבריח את אנשיו דרך מעבר רפיח
בתה של החטופה קלרה מרמן: "אמא, אני אוהבת אותך ונלחמת"

גורם בכיר בממשל אמר בתדרוך לעתונאים כי אם תושג הסכמה על שחרור חטופים, יהיה צורך בהפוגה ארוכה. ״כל סידור להוצאת 200 חטופים ידרוש הפוגה רצינית בפעולות המלחמתיות. אם זה יקרה תהיה הפוגה די רצינית כדי ליישם את זה״, אמר הגורם הבכיר. הוא ציין כי שחרור שתי החטופות האמריקניות היה מעין ניסיון לבחון את תהליך הוצאת החטופים בתנאים של הפוגה בלחימה וכי היה צורך להבטיח שאנשי הצלב האדום יוכלו לעבור את המרחק הגדול עד לגבול בתנאים בטוחים.

לדבריו, הניסיון פעל היטב ויכול לפעול גם כאשר תושג עסקת שחרור חטופים גדולה יותר. ״הוצאת מספר גדול של חטופים תחייב הפוגה ארוכה בקונפליקט. זה נמצא בשיחות רציניות אבל אין כרגע הסכמה על זה״, אמר הגורם הבכיר. הוא ציין כי רעיון ההפוגות הזמניות בלחימה עלה בשיחותיו של שר החוץ בלינקן בישראל היום.

הגורם ציין כי ארה״ב מקיימת כל העת שיחות עם ישראל ומעלה ״שאלות קשות״ בנוגע ליכולת של ישראל להשיג את היעדים הצבאיים שהיא קבעה לעצמה. לדברי הגורם, ישראל ערכה שינויים משמעותיים בתוכנית המלחמה המקורית שלה בעקבות השיחות עם האמריקנים. הוא ציין כי הממשל מדבר כל העת עם הישראלים בנוגע לנפגעים אזרחיים ברצועת עזה.

לגבי הוצאת האזרחים הזרים מעזה, הגורם הבכיר גילה כי הסיבה לעיכוב בתהליך הייתה ניסיון של חמאס להכליל ברשימת הפצועים הפלסטינים גם לוחמי חמאס וכי שליש מהפצועים ברשימה היו אנשי חמאס. רק אחרי שהוצאו מהרשימה התאפשרה יציאת האזרחים הזרים.

לגבי היום שאחרי המלחמה, הגורם הבכיר בממשל ציין כי ארצות הברית רוצה לראות בעתיד ממשלה משותפת לגדה ולרצועה כדי לקדם את פתרון שתי המדינות. הוא אמר כי לפני המלחמה עמדה הסוגייה הפלסטינית במרכז שיחות הנורמליזציה בין סעודיה וישראל וכי למעשה שני שלישים מהשיחה בין הנשיא ביידן לראש הממשלה נתניהו בניו יורק במהלך עצרת האו״ם עסקה במרכיב הפלסטיני בחבילת הנורמליזציה עם סעודיה. הגורם ציין כי ארה״ב מתנגדת לעיכוב העברת כספים מישראל לרשות הפלסטינית. ״חמאס הוא אויב של הרשות הפלסטינית״, ציין הגורם הבכיר.