ה"ניו יורק טיימס" דיווח הבוקר (ראשון) כי ישראל וארגון הטרור חמאס מתקרבים לחתימה על הסכם לשחרור החטופים שנותרו בשבי בעזה. על פי הדיווח, במסגרת העסקה שנרקמת יתבצע שחרור הדרגתי של החטופים שבידי חמאס בתמורה להפסקת אש בת חודשיים בלחימה ברצועת עזה. העסקה צפויה להיחתם בשבועיים הקרובים. ישראל חסון, לשעבר סגן ראש השב"כ שוחח הבוקר עם ענת דוידוב וניסים משעל ב-103FM והתייחס לדברים.
כמה מנהרות חמאס הושמדו עד כה ברצועה? זו הערכת ישראל וארה"ב
בעקבות חשיפת "מעריב": בעולם סוקרים את החשש מהיריון חטופות שנאנסו בשבי
"אני מניח שמי שינהל את המו"מ ייקח את הנושא של הנוכחות שלנו בחשבון, יהיו כללים של עשה ואל תעשה כמו בהפוגה הקודמת", אמר חסון בפתח השיחה. "ללא שום ספק, חמאס מנסה לנצל את זה ככל יכולתו. נצטרך להיות ערוכים להתחיל מתנאי פתיחה שונים ממה שהיינו בהם. השורה התחתונה תהיה האם יהיה אפשר להשוות את זה אל מול ערכיות וחשיבות שחרור החטופים".
"אני לא מאמין שסינוואר יסיים את סוגיית החטופים בעסקה הזו. הוא לכל היותר יצמצם אותה, שזה משמעותי וחשוב מאוד וצריך לשלם את המחירים עבור זה. הוא יחזיק חלק עד שהוא יקבל את הנושא של היציאה הישראלית או סיום אחר שלא יהיה שותף לו. סינוואר כאחד שמכיר אותנו היטב, גם אל-ערורי, הם ציינו את חשיבות חיי האדם בעניינו כנקודת תורפה מאוד משמעותית. סינוואר לא ישחרר את אחרון החטופים, עד אשר הוא לא יבטיח את תמונת הסיום. אם הוא יישאר בחיים או לא ואם מי שיבוא אחריו ישנה משהו, אני לא יודע. חייבים לעשות עסקה במידה והיא אכן קיימת על השולחן, אבל חייבים לזכור שהולכים לסיים את הסוגייה ולא לפתור אותה באופן מוחלט. תמונת הסיום מבחינתו הוא כניעה של ישראל", הוסיף.
זו מערכה על עיצוב מעמדה של ישראל במרחב הזה ב-40-30 שנים הקרובות. אם לא יוצאים ממנה על העליונה, הסיכוי שמישהו יסתכל עלינו ברצינות כדי לפתור את בעיית הגרעין האיראני הולכת וקטנה. הבעיה היא מידת הנחישות שלנו ואיך הם תופסים אותנו. אני חושב שמתחיל לזוז משהו במזרח התיכון, בהיבט של הנכונות של ישראל להילחם והעמידה האיתנה של העם מאחורי האירועים. חסרה לי מנהיגות שתצייר אופק ולא תתאר מצב קיים. אני חושב שיש הרבה מאוד חלופות, לא רק בצפון הרצועה. אין גורם אחד רציני שמוכן להיכנס ולדבר איתך על משהו בפתרון הסוגייה לתקופה שאחרי.
לסיום התייחס להפסקת המימון לאונר"א ואמר כי "הסיפור של אונר"א חריג שבחריגים. מדינת ישראל בכל עולם הפליטות, אין דבר כזה פליט עם אזרחות. ייחדו את זה לטובת הסוגייה הפלסטינית, וישראל לצערי הסכימה כל שלוש שנים לחידוש המנדט עם אונר"א. עכשיו זו שעה שחייבים לפרק את המנגנון הזה. גם כשהוא לא היה טרור, הוא הנציח את מעמד הפליט וטיפח חינוך לשנאה. עכשיו זו שעת כושר בלתי רגילה לעשות את התיקון הזה".
סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, 103fm